«Θέλετε να έχετε γείτονα ναζί;» -Μια καμπάνια για να διώξουν τους Ναζί από τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

«Θέλετε να έχετε γείτονα ναζί;» -Μια καμπάνια για να διώξουν τους Ναζί από τις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θέλετε να έχετε γείτονα ναζί;» Αυτή η τουλάχιστον προκλητική ερώτηση βρίσκεται σε αφίσες, εδώ και ένα μήνα, σε ορισμένες εφημερίδες και στάσεις λεωφορείων της Νέας Υόρκης. Οι αφίσες δείχνουν κρεματόρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης και διώξεις Εβραίων από Ναζί.

Το περιοδικό Business Insider αναφέρει ότι αυτή η εκστρατεία έχει σαν στόχο να καταγγείλλει το γεγονός ότι πολλοί Ναζί ζουν ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά στη Νέα Υόρκη.
Στο σάιτ του βουλευτή της Νέας Υόρκης Don Hikind, που είχε την πρωτοβουλία αυτής της καμπάνιας, μπορεί να διαβάσει κανείς γραμμένο με κόκκινα γράμματα: «Οι Ναζί ζουν ελεύθερα μεταξύ μας».
Ο βουλευτής της Νέας Υόρκης εκλέγεται σε μια περιφέρεια όπου κατοικούν πολλοί Εβραίοι. Ο ίδιος είναι γόνος Εβραίων που σώθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μάχεται επί σειρά ετών ώστε οι Ναζί που ζουν ακόμη στις ΗΠΑ, να δικαστούν και να εκδιωχθούν από τη χώρα.

Γράφει στο σάιτ του:

Το θέμα ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2013 όταν το περιοδικό των New York Times δημοσίευσε την πληροφορία ότι «εκατοντάδες Ναζί ζουν ακόμη στις ΗΠΑ».
«Είναι απαράδεκτο. Είμαι σίγουρος ότι απλοί και καλοί άνθρωποι, όποια κι αν είναι η εθνότητά τους θα σκέπτονταν ότι είναι απαράδεκτο, αν το ήξεραν. Προσπαθώ λοιπόν να τραβήξω την προσοχή όλων των ανθρώπων πάνω σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Οι άνθρωποι δεν θέλουν έναν Ναζί για γείτονα».
Στις ομιλίες του ο εν λόγω βουλευτής αναφέρει συχνά τον Jakiw Palij, έναν πρώην Ναζί από την Πολωνία τον οποίο είχε αποκαλύψει και η HuffingtonPost το 2013. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον αποκάλυψε πριν από 10 χρόνια.

«Θέλετε να έχετε γείτονα ναζί;» -Μια καμπάνια για να διώξουν τους Ναζί από τις ΗΠΑ | iefimerida.gr 0
«Θέλετε να έχετε γείτονα ναζί;» -Μια καμπάνια για να διώξουν τους Ναζί από τις ΗΠΑ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη ναζί καμπάνια ζουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ