Θεία Κοινωνία στους μαθητές, μόνο μετά από υπεύθυνη δήλωση γονέων - iefimerida.gr

Θεία Κοινωνία στους μαθητές, μόνο μετά από υπεύθυνη δήλωση γονέων

Θεία Κοινωνία στους μαθητές που μόνο μετά από υπεύθυνη δήλωση γονέων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτοβουλία του διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Κεντρί Ιεράπετρας να μοίρασε στους μαθητές υπεύθυνες δηλώσεις, προκειμένου οι γονείς τους να βεβαιώσουν ότι είναι προετοιμασμένοι για τη Θεία Κοινωνία, προκάλεσε αίσθηση και απορία. Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη οι μαθητές επέστρεψαν στο σπίτι τους και έδωσαν στους γονείς τους να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση για την «προετοιμασία» των παιδιών τους εν όψει της Θείας Κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, Μιχάλης Ψαρουδάκης, διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία ήταν αποκλειστικά του συλλόγου διδασκόντων, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούν οι σχέσεις τους με τους γονείς των μαθητών να είναι απολύτως ξεκάθαρες και να ενημερώνονται για όλες τις ενέργειες που γίνονται στο σχολείο και δεν προβλέπονται από τον Νόμο.

«Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι οι γονείς ενημερώνονται και συμφωνούν γι' αυτό το πράγμα. Εμείς νιώθουμε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι προετοιμασμένα, όπως θεωρεί ο κάθε γονέας. Παλαιότερα γονείς μας είχαν ζητήσει να ενημερώνονται για τις ενέργειές μας ώστε τα παιδιά να είναι ντυμένα καλύτερα κ.λπ. Οι δηλώσεις που μοιράσαμε δόθηκαν την παραμονή της Θείας

Πέρυσι, πάντως, μετά τη Θεία Κοινωνία, γονείς δύο μαθητών διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν ήθελαν να μεταλάβουν τα παιδιά τους. Οπότε, ίσως, εκεί να βρίσκεται και η απάντηση για την πρωτοβουλία του καθηγητή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ