Τις σαράντα θέσεις της για Ευρώπη, κράτος, οικονομία και ανάπτυξη παρουσίασε η Ελιά - iefimerida.gr

Τις σαράντα θέσεις της για Ευρώπη, κράτος, οικονομία και ανάπτυξη παρουσίασε η Ελιά

Τις σαράντα θέσεις της για Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τέσσερις βασικές ενότητες χωρίζονται οι προγραμματικές θέσεις της Ελιάς, όπως παρουσιάστηκαν την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι ενότητες περιλαμβάνουν τις προτάσεις της παράταξης για την Ευρώπη, το κράτος, την κοινωνία και την οικονομία και ανάπτυξη της Ελλάδας.«Η Ελιά αποτελεί νέα συλλογική πολιτική οντότητα που ήρθε για να μείνει», τόνισε εκ μέρους των Κινήσεων της Ελιάς, ο Γιάννης Τούντας, και χαρακτήρισε τις προγραμματικές θέσεις απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνοχή του εγχειρήματος, προσθέτοντας ότι αυτές προβάλλουν την ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών σε καίριους τομείς και θέματα. Ο κ. Τούντας είπε ότι αποτελούν ένα σχέδιο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αδυνάτων, της υγιούς γνώσης και της υγιούς επιχειρηματικότητας, για να σημειώσει ότι οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο βήμα και πως μετά από αυτές η Ελιά επιθυμεί αυτό το σχέδιο, οι προγραμματικές θέσεις, να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον διάλογο που θα επιδιωχθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, με στόχο την ανασυγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς.

Οι προγραμματικές θέσεις της Ελιάς

Ερωτηθείς, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των θέσεων, εάν είναι αισιόδοξος ότι θα μπορούσε μετεκλογικά να υπάρξει συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΑΡ., ο κ. Τούντας απάντησε καταφατικά, υποστηρίζοντας ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει ένα σαφώς ευνοϊκότερο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον για να έρθουν αυτές οι δυνάμεις σε επαφή. Είπε ακόμα ότι οι θέσεις της Ελιάς δεν θα αποτελούν απαράβατο όρο αυτών των συζητήσεων και υποστήριξε ότι οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς προβάλλουν ως επιτακτικό το αίτημα της ανανέωσης και της ενότητας. Επ' αυτού, ο κ. Διακουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ενότητα της κεντροαριστεράς είναι διακηρυγμένος στόχος όλων των δυνάμεων του χώρου, όπως και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Διαβάστε σε pdf τί προτείνει η Ελιά για Ευρώπη, κοινωνία, οικονομία και κράτος

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ