«Η αλλαγή της χώρας προϋποθέτει την αλλαγή του δημοσίου τομέα» - iefimerida.gr

«Η αλλαγή της χώρας προϋποθέτει την αλλαγή του δημοσίου τομέα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η αλλαγή της χώρας προϋποθέτει την αλλαγή του δημοσίου τομέα», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε δηλώσεις του, και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και των πειθαρχικών συμβουλίων στο δημόσιο.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Μόσιαλος παρέπεμψε στο πρόσφατο κρούσμα παράνομων συνταγογραφήσεων και συναλλαγών με διαγνωστικά κέντρα με την συμμετοχή 732 γιατρών του ΙΚΑ και είπε ότι «θα πρέπει να δούμε και τη σύνθεση των πειθαρχικών, να αλλάξει η σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων. Δηλαδή, δεν μπορεί τους γιατρούς του ΙΚΑ να τους κρίνουν οι ίδιοι οι γιατροί του ΙΚΑ. Θα πρέπει να υπάρχουν ανεξάρτητα πειθαρχικά συμβούλια».

Εκτίμησε επίσης ότι τα πειθαρχικά συμβούλια στο δημόσιο «τις περισσότερες φορές δεν στελεχώνονται με τον τρόπο που πρέπει να στελεχώνονται και πολλές φορές υπάρχουν και εκπτώσεις».

Αναφερόμενος στην κρατική μηχανή ο κ. Μόσιαλος είπε ότι πρέπει να δουλέψει «και κυρίως να αποδώσει, σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η συλλογή των φόρων του κράτους, αλλά και των τελών που πρέπει να εισπράττονται, από τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη εισφοροδιαφυγή αλλά και φοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή».

Χαρακτήρισε την σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών αντίβαρο στην οικονομική κρίση και είπε ότι «αν δεν γίνει αυτή η αναδιοργάνωση, δεν πρόκειται να πάμε μπροστά».

Ανέφερε επίσης ως παράδειγμα τις προνοιακές υπηρεσίες που είναι στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα και ειδικά τα φαινόμενα των πολλών αναπήρων.

«Βλέπετε όλα αυτά τα προβλήματα με το μεγάλο αριθμό αναπήρων, με το πολύ μεγάλο αριθμό τυφλών συμπολιτών μας που δηλώνονται σε πάρα πολλά νησιά της χώρας, σε περιοχές της χώρας. Ποσοστά, τα οποία είναι υπερβολικά. Επομένως, αν δεν δούμε τα προνοιακά επιδόματα εξ αρχής, να δούμε ποιοι πραγματικά τα δικαιούνται» είπε ο κ. Μόσιαλος.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Γερμανία με μια πολύ μεγάλη βαριά βιομηχανία έχει ένα ποσοστό αναπήρων στο σύνολο των συνταξιούχων που φθάνει στο 8,5% , ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό των αναπήρων είναι 14,5%.

«Βλέπετε, επομένως, ότι εδώ υπάρχουν ανορθολογισμοί που πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από ένα πολύ πιο σοβαρό κράτος, από ένα πολύ πιο σοβαρό τομέα» είπε ο κ. Μόσιαλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ