Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων

«Το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης», αναφέρει ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θεωρεί ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ελληνες.

Σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε επιπλέον ότι «Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να βελτιωθούν παρά εάν το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα», συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι οι μεγάλες περικοπές που έγιναν στο ελληνικό σύστημα υγείας ήσαν «λάθος»: «Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι τα μεγάλα μέτρα περικοπών στο ελληνικό σύστημα υγείας, τα οποία είχαν άδικες συνέπειες, ήταν λάθος», τονίζει.

«Εκείνη την εποχή θεωρούσα ήδη ότι ήταν λάθος η μείωση του κατώτατου μισθού σε τέτοια κλίμακα...Αλλά αυτό δεν βοηθάει σήμερα τους Έλληνες...Και θα είχε πολύ βοηθήσει τους Έλληνες εάν η χώρα είχε ακολουθήσει μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική κατά τα τελευταία 40 χρόνια», λέει.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την ανανέωση της σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τις εκλογές της 25ης Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ