Στην Πράγα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κυριάκος Πιερρακάκης με Σβόμποντα και Σουλτς - iefimerida.gr

Στην Πράγα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κυριάκος Πιερρακάκης με Σβόμποντα και Σουλτς

Στην Πράγα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κυριάκος Πιερρακάκης με Σβόμποντα και Σουλτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκδήλωση για την ανάπτυξη της Ευρώπης στην Πράγα συμμετείχε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου έδωσαν το παρών ο Μάρτιν Σουλτς και ο Χάνες Σβόμποντα.

Ο ευρωβουλευτής με την Ελιά πήρε μέρος στο κλείσιμο της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας της τελευταίας διετίας από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες του Κοινοβουλίου και με τίτλο «Επανεκκινώντας την Ευρώπη (Relaunching Europe)».

Μεταξύ των έξι νέων επιστημόνων από διάφορες χώρες της Ευρώπης που κλήθηκαν να κάνουν ερωτήσεις στον κ. Σουλτς και να μιλήσουν στην εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Αναπτύσσοντας την Ευρώπη μαζί (Europe Growing Together)», ήταν και ο κ. Πιερρακάκης. Ο οικονομολόγος τοποθετήθηκε σε ζητήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Ο Ελληνας εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πως η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα βιομηχανική πολιτική για να λύσει το πρόβλημα των 27 εκατομμυρίων ανέργων. Επίσης, μίλησε για το οικοσύστημα καινοτομίας το οποίο αναδύεται στην Ελλάδα, για την ανάγκη να διευρυνθούν αντίστοιχες πολιτικές στο σύνολο των χωρών της ηπείρου, ενώ έκανε και μια σύντομη αναφορά στην ανάγκη της προστασίας των πολιτών, σε ότι αφορά την ασφάλεια περιβάλλοντος και προϊόντων.

Τέλος, ρώτησε τον Μάρτιν Σούλτς ποια συγκεκριμένα βήματα προτίθεται να λάβει αν εκλεγεί πρόεδρος της νέας επιτροπής μετά τις Ευρωεκλογές, αναφορικά με τη νέα βιομηχανική πολιτική που η Ευρώπη χρειάζεται. Με το πέρας της εκδήλωσης, οι έξι νέοι συνυπέγραψαν τις 10 δεσμεύσεις των Σοσιαλιστών για την Ευρώπη, μαζί με τους Σούλτς και Σβόμποντα, ενώ ο κ. Πιερρακάκης είχε σύντομη συνομιλία με μαζί τους.

Στην Πράγα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κυριάκος Πιερρακάκης με Σβόμποντα και Σουλτς  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ