Μυστήριο τηλεφώνημα από τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Boeing -Κλήση από το κινητό του μετά την αλλαγή πορείας - iefimerida.gr

Μυστήριο τηλεφώνημα από τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Boeing -Κλήση από το κινητό του μετά την αλλαγή πορείας

Μυστήριο τηλεφώνημα από τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Boeing -Κλήση από το κινητ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο στοιχείο σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο πιλοτήριο του μοιραίου Boeing περισσότερο βαθαίνει το μυστήριο, παρά ρίχνει φως στις συνθήκες εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Οπως προκύπτει, από το κινητό του συγκυβερνήτη έγινε κλήση μετά από τη στροφή 180 μοιρών και την αλλαγή πορείας που έκανε το Boeing, λίγο πριν χαθεί από τα ραντάρ. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας της Μαλαισίας «New Straits Times». Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές από την έρευνα, τις οποίες δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με αυτές, το Boeing 777 πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος ώστε να πιάσει τηλεφωνικό σήμα ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στο βόρεια πολιτεία Πενάνγκ.

Ερευνητές διαπίστωσαν πως η κλήση, η οποία τερματίσθηκε ξαφνικά- προερχόταν από το τηλέφωνο που ανήκει στον 27χρονο συγκυβερνήτη της πτήσης MH370. «Ο πύργος τηλεπικοινωνιών έπιασε την κλήση που εκείνος προσπαθούσε να κάνει. Το γιατί η κλήση διακόπηκε, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος απομακρυνόταν γρήγορα από τον πύργο και δεν βρισκόταν ακόμη υπό την κάλυψη του επόμενου», φέρεται να δήλωσε η πηγή.
Αλλη πηγή δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως το τηλέφωνο του Φαρίκ είχε «αποσυνδεθεί» πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

«Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το τηλέφωνο τίθεται εκτός λειτουργίας. Σε κάποιο σημείο πάντως, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα ανάμεσα στο Ιγκάρι και το σημείο κοντά στην Πενάνγκ, η γραμμή επανασυνδέθηκε», φέρεται να δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με την οποία αυτό δεν σημαίνει

Ο συγκυβερνήτης είχε πολύ στενή σχέση με τη μητέρα του, είπε ένας εξάδελφός του στην εφημερίδα. «Αν ο Φαρίκ μπορούσε να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν εξαφανισθεί το αεροπλάνο, θα το έκανε σ' εκείνη», δήλωσε ο 18χρονος Νουρσιαφικάχ Καμαρουντίν.

Στο μεταξύ, η αναζήτηση για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου αεροσκάφους συνεχίζεται, αλλά χωρίς να έχουν ακουστεί το τελευταίο 24ωρο τα σήματα που καθοδηγούσαν τις τελευταίες ημέρες τις έρευνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ