Βρήκε τους γονείς του ο νεαρός άνδρας χωρίς «ταυτότητα» στη Νορβηγία -Το γενετικό υλικό έδωσε απαντήσεις

Ο νεαρός άνδρας, που βρέθηκε στο Όσλο στα μέσα Δεκεμβρίου και συστηνόταν ως Τζον Σμιθ, χωρίς να γνωρίζει ούτε το όνομά του, βρήκε τους γονείς του.

Απαντήσεις για την ταυτότητά του έδωσε το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε και αποδείχθηκε ίδιο με το γενετικό υλικό ζευγαριού από την Τσεχία, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είναι οι γονείς του.

Στην ταυτοποίηση του γενετικού υλικού βοήθησε η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του νεαρού, πριν από λίγεςημέρες, την οποία είδε το ζευγάρι από την Τσεχία και επικοινώνησε με τις νορβηγικές αρχές. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο νεαρός εξέφρασε μεγάλη ανακούφιση για την αναγνώρισή του.

Τις επόμενες κινήσεις έχει αναλάβει πλέον η πρεσβεία της Τσεχίας στη Νορβηγία, που αναμένεται να του χορηγήσει προσωρινό διαβατήριο και τα στοιχεία επικοινωνίας με τους γονείς του.

Ο νεαρός, περίπου 20 ετών, βρέθηκε στο χιόνι, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, σε βιομηχανική περιοχή ανατολικά της νορβηγικής πρωτεύουσας. Ο ίδιος πιστεύει ότι ναρκώθηκε, ληστεύτηκε και έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Έφερε τραύματα στους καρπούς του, υποδεικνύοντας ότι είχε δεθεί.

Η αστυνομία ερευνά ακόμη το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ