Πρόβλημα σε Ρωσικούς δορυφόρους τρέλανε τα GPS και έδειχναν ό,τι ήθελαν - iefimerida.gr

Πρόβλημα σε Ρωσικούς δορυφόρους τρέλανε τα GPS και έδειχναν ό,τι ήθελαν

Πρόβλημα σε Ρωσικούς δορυφόρους τρέλανε τα GPS και έδειχναν ότι ήθελαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εκτός τόπου» βρισκόταν για ώρες την περασμένη εβδομάδα το σύστημα Glonass, το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού GPS με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλές συσκευές πλοήγησης, όπως και το iPhone 5. Λόγω λανθασμένων εντολών που εστάλησαν από τους Ρώσους στους δορυφόρους του Glonass, το σύστημα έδινε στίγμα με τεράστιες αποκλίσεις για περίπου μισή μέρα.

Όπως δείχνει χάρτης που δημοσιοποίησε η βρετανική Γενική Αρχή Φάρων, αρμόδια για τα βοηθήματα πλοήγησης, δέκτης Glonass που βρίσκεται στο Χάργουιτς στις ανατολικές ακτές της Βρετανίας έδειχνε εκείνη την ώρα ότι βρισκόταν στα νερά της Βόρειας Θάλασσας 50 χιλιόμετρα μακριά.

«Η πραγματικότητα είναι ότι το Glonass χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο - το iPhone 5 πιάνει τα σήματά του» δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Μηχανικής Ντέιβιντ Λαστ, πρώην πρόεδρος του βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Πλοήγησης.

«Αυτό που είδαμε να συμβαίνει την περασμένη εβδομάδα ήταν ότι πολύς κόσμος επηρεάστηκε από τη δυσλειτουργία του Glonass, ακόμα και όταν οι δέκτες έπιαναν και GPS» επισήμανε.

«Το μάθημα που προκύπτει δεν είναι μόνο ότι τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης είναι ευάλωτα, αλλά και ότι δεν μπορεί κανείς να προστατευτεί απλά συνδέοντας ένα δεύτερο σύστημα πλοήγησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ iPhone 5 πλοήγηση GPS ρωσικοί δορυφόροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ