Τέσσερα χρόνια αναμονή -Φορολογούμενος περιμένει επιστροφή ΦΠΑ επί... 1.523 ημέρες - iefimerida.gr

Τέσσερα χρόνια αναμονή -Φορολογούμενος περιμένει επιστροφή ΦΠΑ επί... 1.523 ημέρες

Τέσσερα χρόνια αναμονή -Φορολογούμενος περιμένει επιστροφή ΦΠΑ επί... 1.523 ημέρ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μόνο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες θα μπορούσε να καταγραφεί η περίπτωση του φορολογούμενου, ο οποίος περιμένει για πάνω από 4 χρόνια την απάντηση της Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου επί του αιτήματος επιστροφής ΦΠΑ, χωρίς βέβαια να υποτιμάται η... Ιώβεια υπομονή και των εκατοντάδων άλλων υπόχρεων που αναμένουν στο... ακουστικό τους για διάστημα που ξεκινά από τις 120 ημέρες και φτάνει έως τις 770 ημέρες!

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων έχει δώσει εντολή στις εφορίες να μην υπάρχει ούτε μισή αίτηση επιστροφής ΦΠΑ σε αναμονή άνω των 120 ημερών, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι εφορίες έχουν στο... περίμενε 2.799 υπόχρεους.

Το μόνο θετικό είναι την τελευταία εβδομάδα, μετά από νέα, άγρια... γκάζια, οι ρυθμοί εκκαθάρισης των αιτήσεων αυξήθηκαν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα 561 επιτηδευματίες να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορία. Είναι, δε, ενδεικτικό του ρευστού που στερεί από την αγορά καθυστέρηση στη διαδικασία εκκαθάρισης των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ, ότι μέσα σε αυτή την τελευταία εβδομάδα πληρώθηκαν 209,4 εκατ. ευρώ!

Ακόμα κι έτσι, παραμένουν σε εκκρεμότητα επιστροφές ύψους 600,6 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο stock να καταγράφεται στη ΦΑΕ Αθηνών, στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων. Συνολικά έχουν «κολλήσει» 4.622 αιτήσεις επιστροφής, με το μέσο χρόνο αναμονής να διαμορφώνεται στις 336 ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φορολογούμενος εφορία επιστροφή ΦΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ