Ποινική δίωξη σε βάρος του Φραγκίσκου Ραγκούση για το φαξ στις φυλακές - iefimerida.gr

Ποινική δίωξη σε βάρος του Φραγκίσκου Ραγκούση για το φαξ στις φυλακές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της πρόσκλησης σε τέλεση κακουργήματος, άσκησε η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα στον Φραγκίσκο Ραγκούση.

Η δίωξη σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου ασκήθηκε έπειτα την αποκάλυψη ότι από φαξ του δικηγορικού του γραφείου έφυγε έγγραφο προς τις φυλακές Κέρκυρας στο οποίο χαρακτηριζόταν η φυλακή υψίστης ασφαλείας του Δομοκού ως «Γκουαντάναμο» και καταγγέλλονταν η κυβερνητική πολιτική στο θέμα των φυλακών.

Από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης καταθέτοντας ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην εισαγγελέα υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν η αποσυμπίεση της κατάστασης -μέσω της συλλογής υπογραφών- και όχι η υποκίνηση των κρατουμένων σε στάση.

Ακόμη, ο ποινικολόγος φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ποτέ δεν προέβη σε καμιά εγκληματική δραστηριότητα και ποτέ δεν επιχείρησε να δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στους πελάτες του και τη Δικαιοσύνη.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε Πταισματοδίκη, ο οποίος θα καλέσει το επόμενο διάστημα τον γνωστό δικηγόρο σε απολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ