Ο Τζόρτζ Μπους αντέγραψε από το Google τα πορτραίτα των ηγετών που ζωγράφισε; Υποψίες για τον πρώην πρόεδρο - iefimerida.gr

Ο Τζόρτζ Μπους αντέγραψε από το Google τα πορτραίτα των ηγετών που ζωγράφισε; Υποψίες για τον πρώην πρόεδρο

Ο Τζόρτζ Μπους αντέγραψε από το Google τα πορτραίτα των ηγετών που ζωγράφισε; Υπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βάσιμα ερωτήματα καταθέτουν μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με τα 24 πορτραίτα ηγετών, έργα του ίδιου του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, τα οποία εκτίθενται στην προεδρική αίθουσα στο Τέξας.Οπως αναφέρουν ο Guardian και η Independent, επικαλούμενοι κριτικούς τέχνης, τα πορτραίτα αυτά έχουν περιέργως εκπληκτική ομοιότητα με αυτά που βρίσκει κανείς στην μηχανή αναζήτησης της Google.

«Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες φωτογραφίες πολιτικών μέσω της προεδρικής βιβλιοθήκης, προτίμησε να ψάξει στο Google για φωτογραφίες και μάλιστα ζωγράφισε μία από τις πρώτες που βρήκε» δήλωσε ο κριτικός τέχνης, Κρεγκ Αλεν.

Ο ίδιος ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παραδέχθηκε πρόσφατα ότι το νέο του πάθος είναι η ζωγραφική, αναφέρει ότι τους πίνακες τους έχει εμπνευστεί από τις προσωπικές του συναντήσεις με ηγέτες όπως η Ανγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του πάντως σχολίασε ότι «Μπορείτε να πείτε ότι δεν είμαι ζωγράφος, όμως πιστεύω ότι είμαι».

Τα περίφημα 24 πορτραίτα εκτίθενται ήδη στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζόρτζ Μπους στο Ντάλας του Τέξας με τον τίτλο «Η τέχνη της ηγεσίας: Η προσωπική διπλωματία ενός προέδρου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ