«Γουστάρεις να το κάνουμε;» -Βρετανή δημοσιογράφος κάνει καμάκι σε άντρες [βίντεο] - iefimerida.gr

«Γουστάρεις να το κάνουμε;» -Βρετανή δημοσιογράφος κάνει καμάκι σε άντρες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θέλεις να έρθεις σπίτι μου; Ποθώ το κορμί σου, "Ωραίος πισινός!» Χιλιάδες γυναίκες υφίστανται τέτοιου είδους σεξιστικά πειράγματα και «χοντρό καμάκι». Τι γίνεται, όμως, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και είναι οι γυναίκες αυτές που απευθύνονται με την ίδια ακριβώς γλώσσα στους άντρες;

Αυτό θέλησε να διαπιστώσει η Βρετανίδα Λία Γκριν, δημοσιογράφος της Guardian, η οποία βγήκε στο δρόμο με μια κρυφή κάμερα και άρχισε να την πέφτει σε άντρες με καθαρά αντρικό τρόπο. Το βίντεο με τα άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα το ανάρτησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, όπου κι έγινε χαμός. Το βίντεο είχε πάνω από ένα εκατομμύριο χτυπήματα και συγκέντρωσε τουλάχιστον 3.000 σχόλια.

Οπως δείχνει το βίντεο, οι περισσότεροι άντρες δεν χαίρονται καθόλου όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι. Πώς αντιδρούν όταν μια νέα και εμφανίσιμη γυναίκα τους ρωτά στα ίσια "γουστάρεις να το
κάνουμε;" ή τους βρίζει λέγοντας "πάρε τον κ... σου από εδώ, κόπανε"; Οι περισσότεροι αντιδρούν αμήχανα, καταπίνουν τη γλώσσα τους και δεν ξέρουν τι να πουν. Αλλοι φεύγουν ενοχλημένοι, ενώ οι πιο άνετοι σκάνε ένα χαμόγελο.

Καθημερινές ιστορίες σεξιστικής τρέλας

Η Λία Γκριν λέει ότι η ιδέα για το βίντεο της ήρθε πρόσφατα, όταν δέχτηκε και η ίδια άκομψη σεξουαλική παρενόχληση από έναν άγνωστο. Μπήκε μαζί με τη συγκάτοικό της σε κατάστημα με έπιπλα για να δει μια πολυθρόνα που της άρεσε και ο ιδιοκτήτης τις ρώτησε "το έχετε κάνει οι δυο σας; Μήπως δοκιμάσετε να κάνετε ψαλίδι απόψε στην πολυθρόνα";

"Οι γυναίκες είπαν ότι το βίντεο αντανακλά ακριβώς την παρενόχληση που βιώνουν σε καθημερινή βάση", γράφει η Λία Γκριν. "Πολλοί άντρες είπαν ότι ακούγοντας αυτές τις λέξεις να βγαίνουν από το στόμα μιας γυναίκας τους έκανε να συνειδητοποιήσουν πόσο αντίκτυπο έχουν πραγματικά". Αλλοι πάλι, βρήκαν το βίντεο σκληρό και χυδαίο και θεώρησαν ότι εκθέτει αθώους άντρες. "Που το ξέρεις ότι αυτοί οι άντρες είναι σεξιστές" ή "τι σου έκαναν οι καημένοι και τους ρεζιλεύεις έτσι", της έγραψαν διάφοροι αναγνώστες.

"Ο σεξισμός είναι σοβαρή υπόθεση και με το να λέμε στις γυναίκες να το βουλώσουν δεν λύνουμε τίποτα", γράφει στη Guardian. "Τα πράγματα που λένε ορισμένοι άντρες στις γυναίκες είναι σοκαριστικά. Η πικρή αλήθεια είναι ότι μόνο αν αντιστρέψουμε τους ρόλους συνειδητοποιούμε πόσο πραγματικά απίστευτα είναι".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ