Χάος από τη βόμβα στο κέντρο της Αθήνας -Ανυπολόγιστες ζημιές σε κτίρια και καταστήματα [εικόνες]

Συντρίμμια και μεγάλες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και τώρα οι καταστηματάρχες μετρούν τις πληγές που προκάλεσε το ωστικό κύμα στην περιουσία τους.

Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα και κτίρια σε ακτίνα τουλάχιστον 200 μέτρων. Σε αρκετά από τα καταστήματα οι τζαμαρίες θρυμματίστηκαν, έπεσαν σοβάδες, ράγισαν και έσπασαν ακόμα και μάρμαρα. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.

Μεγάλες υλικές ζημιές έχουν προκληθεί και στο Θέατρο Αλίκη, επί της οδού Αμερικής, λόγω της έκρηξης.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του θεάτρου, ότι η παράσταση «Ψύλλοι στα αφτιά» που φιλοξενείται στο θέατρο Αλίκη «ρίχνει αυλαία», από σήμερα μέχρι νεοτέρας.

Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι έχει υποστεί καταστροφή ως και η βιτρίνα με τα προσωπικά αντικείμενα και τα κοστούμια της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Το χρονικό της τρομοκρατικής ενέργειας

Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας σημειώθηκε στις στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης, όταν εξερράγη παγιδευμένο -με 75 κιλά εκρηκτικών- αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι δράστες είχαν κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla (στις 5:05) και στην Εφημερίδα των Συντακτών (5:15) και έδωσαν διορία 45 λεπτών. Και στα δύο τηλεφωνήματα οι δράστες είπαν πως δεν πρόκειται για φάρσα. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, το σημείο αποκλείστηκε και δεν υπήρξαν τραυματίες. Στις έξι παρά πέντε ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, καθώς αυτοκίνητο εξερράγη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan το οποίο, όπως έγινε γνωστό είχε κλαπεί από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου του 2014. Μετά την ισχυρή έκρηξη, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου και ειδικοί χτενίζουν το σημείο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν τώρα και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών, πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου ΙΧ.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ, Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ