Γυμνή καμπάνια στο Twitter: Χρήστες ξεγυμνώνονται στο φακό σε ένδειξη συμπαράστασης σε διαδηλωτή στη Βενεζουέλα - iefimerida.gr

Γυμνή καμπάνια στο Twitter: Χρήστες ξεγυμνώνονται στο φακό σε ένδειξη συμπαράστασης σε διαδηλωτή στη Βενεζουέλα

Γυμνή καμπάνια στο Twitter: Χρήστες ξεγυμνώνονται στο φακό σε ένδειξη συμπαράστα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυμνή διαμαρτυρία ξεκίνησαν διάφοροι χρήστες του τουίτερ στη Βενεζουέλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον δημόσιο εξευτελισμό νεαρού διαδηλωτή.

Στις 3 Απριλίου, κουκουλοφόροι έπιασαν, έδειραν και ξεγύμνωσαν φοιτητή στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας ο οποίος διαδήλωνε κατά της κυβέρνησης Μαδούρο. Οι φωτογραφίες και το βίντεο με το σκηνικό έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας έντονη κατακραυγή. Την επόμενη κιόλας μέρα, το τουίτερ της Βενεζουέλας πλημμύρισε από γυμνές φωτογραφίες χρηστών οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διαδηλωτή.

"Καλύτερα γυμνοί παρά..." (#mejordesnudosque) είναι το hashtag της γυμνής διαμαρτυρίας, η οποία, στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε τόσο αυθόρμητα, αλλά αποτελεί ιδέα ενός διαφημιστικού γραφείου της Βενεζουέλας. "Μόλις είδα το βίντεο με τον νεαρό, επηρεάστηκα πάρα πολύ κι έτσι μου γεννηθηκε η ιδέα", δήλωσε στο BBC, ο Ρικάρδο Σίε, ο art director της εταιρίας που εμπνεύσθηκε την καμπάνια.

Ο Σίε έδωσε και ο ίδιος το "καλό παράδειγμα". Φωτογραφήθηκε γυμνός και ανέβασε τη φωτογραφία του στο τουίτερ. Στη συνέχεια, τον μιμήθηκαν δεκάδες άλλοι συμπατριώτες του διαφόρων ηλικών. Αυτή η πρωτότυπη μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας έγινε trend στο τουίτερ της Βενεζουέλας. Αποτελεί μάλιστα την εξαίρεση στον κανόνα των βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στη χώρα και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ