Ο «θησαυρός» της Αίγινας -Το φανταχτερό, πολύχρωμο ουζερί του Μιχάλη που θυμίζει κάτι από... πλοίο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο «θησαυρός» της Αίγινας -Το φανταχτερό, πολύχρωμο ουζερί του Μιχάλη που θυμίζει κάτι από... πλοίο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αίγινα κρύβει πολλούς θησαυρούς και ένας από αυτούς βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο κατά μήκος του λιμανιού. Κοντά στην ψαραγορά με τα ταβερνάκια, σε ένα από τα όμορφα -λιτά αλλά πολύ περιποιημένα- νεοκλασικά της Αίγινας, στεγάζεται το ιστορικό Καφενείο του Μιχάλη. Το καφενείο αυτό αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής ζωής του νησιού για πάνω από μισό αιώνα (ξεκίνησε να λειτουργεί σαν καφενείο το 1953), μιας και ακριβώς από πάνω είναι το Δημαρχείο του νησιού.

Ο χώρος, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, είχε λειτουργήσει στην Κατοχή ως ψευτομπακάλικο –και λίγο μετά το τέλος του πολέμου έγινε το καφενείο που υπάρχει έως σήμερα, σχεδόν απαράλλακτο.

Χαρακτηριστικό του χώρου είναι ο συνδυασμός έντονων χρωμάτων. Τοίχοι πράσινοι και γαλάζιοι, ξύλινα τραπέζια σε έντονο μπλε και μπορντό και στο πάτωμα το κλασικό μωσαϊκό, στοιχεία που δένουν τέλεια με τα χρώματα της θάλασσας και των καϊκιών, τα οποία διακρίνονται μέσα από τα μεγάλα παράθυρα του καφενείου. Παντού γύρω υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Σαρωνικού -όπου έπαιζε στα νιάτα του ο πατέρας του κύριου Μιχάλη (σημερινού ιδιοκτήτη) μερικοί πίνακες με πλοία και μικρά ράφια με κοχύλια από τη θάλασσα και γυάλινα μπουκαλάκια. Στο βάθος, το ξύλινο -σε βαθύ, γαλάζιο χρώμα- πατάρι, που θυμίζει κάτι από πλοίο.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ