Κατά 8% θα μειωθεί τελικά για τους καταναλωτές η τιμή του φυσικού αερίου από τον Απρίλιο - iefimerida.gr

Κατά 8% θα μειωθεί τελικά για τους καταναλωτές η τιμή του φυσικού αερίου από τον Απρίλιο

Κατά 8% θα μειωθεί τελικά για τους καταναλωτές η τιμή του φυσικού αερίου από τον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 8% θα περιοριστεί, τελικά, η έκπτωση στα οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου της ΕΠΑ Αττικής, από τον Απρίλιο.

Το μικρότερο κόστος προκύπτει από τη μειωμένη, κατά 15%, τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου που συμφώνησε το Φεβρουάριο η ΔΕΠΑ με την Gazprom, με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2013. Ομως, η έκπτωση για τον καταναλωτή δεν θα είναι στο ίδιο ποσοστό, καθώς στην τελική τιμή περιλαμβάνονται και φόροι, λοιπές επιβαρύνσεις που δεν επηρεάζονται από τη συμφωνία με τη Gazprom και επιπλέον επειδη η ρωσική εταιρεία δεν καλύπτει το σύνολο, αλλά περίπου το 60% των ετήσιων αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΑ Αττικής:

  • Η έκπτωση του 8% προκύπτει τόσο από την πάγια μείωση στην τιμή προμήθειας και από την μετακύληση του εφάπαξ ποσού της αναδρομικής εφαρμογής της από τον Ιούλιο 2013.
  • Η τιμή για τον μήνα Απρίλιο διαμορφώνεται στα 6,6 λεπτά ανά KWh (συμπ. ΦΠΑ).
  • Η μείωση του 8 % ακολουθεί μια αντίστοιχη πτώση των τιμών φυσικού αερίου κατά 10% την τρέχουσα χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος 2013 - Μάρτιος 2014) σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο, λόγω της διακύμανσης των διεθνών τιμών.


Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ