Μπουτάρης και Βούγιας «τρώγονται»: Ο Βούγιας είναι το παρελθόν - iefimerida.gr

Μπουτάρης και Βούγιας «τρώγονται»: Ο Βούγιας είναι το παρελθόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ουσιαστικό προβάδισμα της παράταξής του, πέραν αυτού που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, έκανε λόγο χθες ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε 45 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που ήρθαν να προστεθούν στους 26 τους οποίους είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας ουσιαστικά το ψηφοδέλτιό του και αφήνοντας κενές μόνο 2-3 θέσεις. Ενα ψηφοδέλτιο στο οποίο προχώρησε σε μερική ανανέωση.


Πάντως, μια αναφορά του στον Σπύρο Βούγια, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί δεν τον περιέλαβε στο ψηφοδέλτιο, προκάλεσε μια «σύγκρουση» ανάμεσα στους δύο. «Η περίπτωση του Σπ. Βούγια με απασχόλησε πολύ. Αντιπροσωπεύει όμως ένα παρελθόν στην πόλη που δεν θέλουμε να αναπαράγουμε», ήταν η απάντηση του δημάρχου, ο οποίος προηγουμένως μιλώντας με δημοσιογράφους είχε πει ότι υπήρξαν αντιδράσεις από στελέχη της παράταξης στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.
Ο Σπ. Βούγιας, που την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε την απόσυρση του ενδιαφέροντός του να είναι υποψήφιος, απάντησε λίγο αργότερα με μια ανακοίνωσή του σε έντονο ύφος: «Υστερα από τρεις μήνες παλινωδιών, ο Γ. Μπουτάρης εδέησε επιτέλους να απαντήσει με τον γνωστό, προσβλητικό του τρόπο. Ομως το «παρελθόν» το οποίο ανέφερε ότι συμβολίζω είναι αυτό πάνω στο οποίο πάτησε για να βγει δήμαρχος» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο ως «ένα πρόσωπο που στην πραγματικότητα... «δεν υπάρχει»».
Επίσης έκανε λόγο για «μια συγκεκριμένη ομάδα στη διοίκηση του δήμου, που θεωρεί την πόλη ιδιοκτησία της και που η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο θα ήταν, προφανώς, εμπόδιο».
«Μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών»
Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον των πολιτών να είναι υποψήφιοι με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ο Γ. Μπουτάρης είπε ότι ήταν πολύ μεγάλο. «Στις προηγούμενες εκλογές αναγκαστήκαμε να βάλουμε τη... θεία μου και τη... θεία σου, για να συμπληρώσουμε ψηφοδέλτιο. Τώρα το ενδιαφέρον είναι υπεράριθμο, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού έχουμε το προβάδισμα», είπε.
Οπως υπογράμμισε, η συμμετοχή κάποιων μελών της «Πρωτοβουλίας» για δύο και τρεις θητείες στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και η συμπεριφορά τους και η ενεργή συμμετοχή τους στον δήμο, αποτέλεσαν τα κριτήρια που δεν συμπεριελήφθησαν στο ψηφοδέλτιο κάποιοι από τους νυν δημοτικούς συμβούλους.
«Η πολιτική υπηρεσία στον δήμο δεν πρέπει να είναι επάγγελμα, αλλά εθελοντική» είπε, προσθέτοντας ότι ανοίγουν χώρο οι παλαιότεροι για τους καινούργιους. Ακόμη ζήτησε από τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. «Ούτε επίθεση, ούτε αντεπίθεση, παλεύουμε για τον αγώνα τον καλό» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ