Μοιραίο Boeing: 26 χώρες έχουν ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν βρήκαν κανένα ίχνος - iefimerida.gr

Μοιραίο Boeing: 26 χώρες έχουν ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν βρήκαν κανένα ίχνος

Μοιραίο Boeing: 26 χώρες έχουν ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν βρή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη συμμετοχή 26 χωρών και τα πιο ακριβά μέσα εντοπισμού συνεχίζεται η αναζήτηση για το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, ωστόσο, οι έρευνες δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, ενώ και το κόστους τους αναμένεται να φτάσει σε αστρονομικά ύψη.Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να αναδειχθεί στην ακριβότερη έρευνα στην ιστορία της αεροπλοΐας, καθώς, μέχρι στιγμής έχουν ξοδευτεί 32 εκατομμύρια ευρώ και η συνέχιση των ερευνών αναμένεται να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμα.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τα 32 εκατ. ευρώ έχουν ξοδευτεί για την ανάπτυξη στρατιωτικών πλοίων και αεροσκαφών στον Ινδικό Ωκεανό και στη Θάλασσα της Νότιας Κορέας από την Αυστραλία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και το Βιετνάμ.
Αυτό το νούμερο βασίζεται σε εκτιμήσει για το ωριαίο κόστος ανάπτυξης των δυνάμεων με σημείο αναφοράς το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σημειωτέον ότι το ποσό που φέρεται να έχει ξοδευτεί είναι το ίδιο με εκείνο που κόστισε η αναζήτηση της πτήσης AF447 της Air France που συνετρίβη στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού το 2009. Εκείνη, όμως η έρευνα είχε διαρκέσει δύο χρόνια.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το πραγματικό κόστος για την αναζήτηση της Air France μπορεί να είναι διπλάσιο απ' ότι στα επίσημα στοιχεία, αλλά το ίδιο ενδεχομένως να ισχύει και για τις έρευνες για το Boeing.

Επίσης, τα 32 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το επίσημο κόστος για τον πρώτο μήνα των ερευνών, δεν καλύπτουν τα μέσα που χρησιμοποιούν άλλες χώρες, όπως η Βρετανία η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα, αλλά ούτε το κόστος των επιχειρήσεων εμπορικών αεροσκαφών, στέγασης για υπαλλήλους και τα έξοδα των αναλυτών των δορυφόρων σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά τους, οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας και της Μαλαισίας έχουν δηλώσει ότι το κόστος δεν είναι θέμα και ότι προέχει να λυθεί το μυστήριο, ενώ, ένα μεγάλο μέρος από τα έξοδα έχει αναλάβει και η Κίνα, μιας και οι 227 από τους 239 επιβαίνοντας ήταν Κινέζοι.

Το Πεκίνο έχει στείλει συνολικά 18 πλοία, οκτώ ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη και άλλα μέσα αναζήτησης. Μόνο το κόστος λειτουργίας των πολεμικών πλοίων της Κίνας αγγίζει τα 72.500 ευρώ την ημέρα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ήδη ξοδέψει 2,4 εκατομμύρια ευρώ για τις έρευνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ