«Έχασαν» το υπερηχητικό - iefimerida.gr

«Έχασαν» το υπερηχητικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από εκεί που ο ενθουσιασμός τους είχε απογειώσει, ξαφνικά προσγειώθηκαν απότομα στο Πεντάγωνο, όταν οι επιτελείς έχασαν επαφή με το υπερηχητικό μη επανδρωμένο HTV-2 κατά τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του πειραματικού αεροσκάφους και ενώ περίμεναν να καλύψει την απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες μέσα σε λιγότερα από 12 λεπτά.

Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε από την εταιρεία Lockheed-Martin και η επίσημη ονομασία του είναι Hypersonic Technology Vehicle (Όχημα Υπερηχητικής Τεχνολογίας). Έχει τη δυνατότητα να πετάει στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας με ταχύτητα 22 φορές υψηλότερη από την ταχύτητα του ήχου (Mach 22). Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να καλύψουν την απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες μέσα σε λιγότερα από 12 λεπτά.

Στόχος του αεροσκάφους αυτού είναι να μεταδίδει στο έδαφος δεδομένα ούτως ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους στρατιωτικούς να πλήττουν στόχους σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου με συμβατικά όπλα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ