Ο Μπαλτάκος έφυγε, το αντιρατστιστικό επιστρέφει

Σε μια προσπάθεια να διώξει την βαριά σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου και ταυτόχρονα να ικανοποιήσει το αίτημα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την δεύτερη έκδοση εκείνου που αρχικά είχε κόψει ο πρώην, πλέον, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής στα μέλη της, την ερχόμενη Πέμπτη επανέρχεται η συζήτηση για το αντιρατσιστικό που είχε διακοπεί πριν από περίπου 4 μήνες.

Το πρώτο αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου, γνωστό και ως «αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη» είχε «κοπεί» από τον κ. Μπαλτάκο μετά από σχετική γνωμάτευση του προέδρου της ΚΕΝΕ Φώτη Καϋμενάκη, ο οποίος, μάλιστα, είναι και ο άνθρωπος που πήρε τη θέση του.

Αφού το αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη κόπηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έφερε στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου το οποίο ουσιαστικά τροποποιούσε το υπάρχον πλαίσιο ώστε να είναι εναρμονισμένο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Η απόπειρα αυτή, ωστόσο, έμεινα στη μέση καθώς έγινε μόνο η πρώτη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή.

Η επίσημη εξήγηση που έδωσε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου ήταν ότι η συζήτηση διεκόπη λόγω φόρτου ργασίας καθώς «τρέχει» και η ελληνική προεδρία και υπήρχαν και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις που έπρεπε να προωθηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ