Οι Κρητικοί που άνοιξαν τσικουδιές και έπαιζαν λαούτο στο τρένο για τον Θεοδωράκη στη Λάρισα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Κρητικοί που άνοιξαν τσικουδιές και έπαιζαν λαούτο στο τρένο για τον Θεοδωράκη στη Λάρισα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Σταθμό Λαρίσης μία κυρία ταΐζει με τα ψίχουλα από την τυρόπιτά της τα περιστέρια. Αμέσως η καθαρίστρια τρέχει με την σκούπα να τα μαζέψει. «Μην τα πετάτε κάτω», της λέει. «Εμένα δε με πειράζει, αλλά θα έρθουν οι επίσημοι». Λίγα λεπτά αργότερα έφθασαν και οι «επίσημοι». Ο Σταύρος Θεοδωράκης και η ομάδα του. Μαζί του ήταν και ο σταθμάρχης που του μίλαγε συνεχώς, όπως και δύο μηχανικοί πάνω στο τρένο, που είχαν φορέσει μέχρι και τα κοστούμια τους για να τον συναντήσουν.

Στο βαγόνι τέσσερα, λίγο πριν από την Οινόη, ο Θεοδωράκης ανοίγει την Καθημερινή, σημειώνει στο ρεπορτάζ του το Popaganda.gr. Ο υπολογιστής του είναι πάνω στο τραπεζάκι και οι δύο κοπέλες που τον ακολουθούν στις περιοδείες του δουλεύουν ακατάπαυστα. «Τους συνεργάτες του τους αγαπά και τους προσέχει, αλλά τους θέλει στρατιώτες», λέει η Άντρη που είναι μαζί του από τους Πρωταγωνιστές. Και για αυτήν η ανακοίνωση ήταν ένα σοκ που σιγά σιγά, όμως, ξεπέρασε. Η απόφαση όμως να ξεκινήσει Το Ποτάμι δεν ήταν εύκολη ακόμη και για τον ίδιο. «Ήταν δύσκολη απόφαση γιατί άφησα πολλά πίσω μου και υπάρχουν ακόμα μέρες που στενοχωριέμαι για αυτά. Μπορεί να νιώθω πολύ καλά από την αγάπη του κόσμου και από την συμπαράσταση που μου δείχνουν, αλλά υπάρχουν πρωινά που σηκώνομαι και λέω τι θέμα θα κάνω σήμερα».

Για την Κωνσταντίνα που είναι καινούρια στην ομάδα, η συνεργασία φαίνεται περιπετειώδης. «Πηγαίνω στις περιοδείες και η δουλειά μου είναι να στέλνω έγκαιρα το οπτικοακουστικό υλικό για να μεταφέρω το κλίμα. Έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία στη Σορβόννη και οι σπουδές μου βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή σε αυτό που κάνω εδώ». Και οι δύο είναι νέες όπως και όλοι οι συνεργάτες του. «Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 25 - 27 και όλα τα παιδιά έχουμε ικανότητες, δεξιότητες, σπουδές» μου λένε και αυτό φαίνεται. Όπως και το ότι δουλεύουν σαν στρατιώτες. Οι υπολογιστές τους δεν έκλεισαν ακόμα και στο φαγητό, το βράδυ μετά την ομιλία στη Λάρισα.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ και την καρέ-καρέ περιγραφή της περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη στη Λάρισα στο Popaganda.gr.

Οι Κρητικοί που άνοιξαν τσικουδιές και έπαιζαν λαούτο στο τρένο για τον Θεοδωράκη στη Λάρισα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι Κρητικοί που άνοιξαν τσικουδιές και έπαιζαν λαούτο στο τρένο για τον Θεοδωράκη στη Λάρισα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι Κρητικοί που άνοιξαν τσικουδιές και έπαιζαν λαούτο στο τρένο για τον Θεοδωράκη στη Λάρισα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ