Μήνυμα σε μπουκάλι βγαίνει στη στεριά ύστερα από 101 χρόνια! - iefimerida.gr

Μήνυμα σε μπουκάλι βγαίνει στη στεριά ύστερα από 101 χρόνια!

Μήνυμα σε μπουκάλι βγαίνει στη στεριά ύστερα από 101 χρόνια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μήνυμα σε μπουκάλι έφτασε στον παραλήπτη του ύστερα από 101 χρόνια! Το μήνυμα, μια καρτ-ποστάλ σε μπουκάλι μπύρας, ταξίδευε για περισσότερο από έναν αιώνα, ώσπου έπεσε πριν από ένα μήνα στα δίχτυα ενός ψαρά στη Βαλτική. Κατά μία ευτυχή συγκυρία, το μήνυμα επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, στη Γερμανία, αφού ο αποστολέας του ήταν κι αυτός Γερμανός!

«Eίναι η πρώτη φορά που βρίσκεται ένα τόσο παλιό μήνυμα σε μπουκάλι και μάλιστα με το μπουκάλι άθικτο», βεβαιώνει ο Φόλγκερ Φον Νόιχοφ, από το Διεθνές Ναυτικό Μουσείο του Αμβούργου όπου εκτίθεται το εύρημα.

Οι ερευνητές κατόρθωσαν να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που έστειλε το μήνυμα και να εντοπίσουν και την εγγονή του! Ο αποστολέας ήταν ο 20χρονος τότε Ρίχαρντ Πλατς, γιος ενός φούρναρη, ο οποίος έγραψε το μήνυμα σε καρτ ποστάλ, την έβαλε σε ένα μπουκάλι μπύρας και το έριξε στη θάλασσα της Βαλτικής το 1913, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με μια ομάδα φυσιολατρών. Ο Φον Νόιχοφ, από το μουσείο του Αμβούργου, λέει ότι οι γραφολόγοι συνέκριναν τα γράμματα στην καρτ-ποστάλ με επιστολές τις οποίες έγραψε αργότερα ο Ρίχαρντ Πλατς και κατέληξαν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο «πέρα από κάθε αμφιβολία».

Ανακαλύπτοντας ξανά τις οικογενειακές ρίζες

«Είναι σχεδόν απίστευτο» λέει η εγγονή του αποστολέα, η Ανγκέλα Ερντμαν, 62 χρονών, κάτοικος Βερολίνου. «Ηταν μια πολύ συγκινητική στιγμή. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου». Η Ερντμαν δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον παππού της, τον πατέρα της μητέρας της, ο οποίος πέθανε το 1946. Είπε ότι αυτή η ανακάλυψη της έδωσε το έναυσμα να ξεσκονίσει το οικογενειακό παρελθόν και να μάθει περισσότερα για τον παππού Πλατς, «ένα Σοσιαλδημοκράτη που λάτρευε το διάβασμα».

Το μπουκάλι με το μήνυμα θα εκτίθεται στο μουσείο ως την 1η Μαϊου. Στη συνέχεια, θα το αναλάβουν ξανά οι γραφολόγοι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν το κείμενο. Το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν διαβάζεται, καθώς ο χρόνος και η υγρασία της θάλασσας το έχουν μεταμορφώσει σε μια μεγάλη μουτζούρα.

Με αυτό το νέο εύρημα αλλάζουν και τα δεδομένα στο ρεκόρ Γκίνες. Μέχρι πρότινος, το παλιότερο μπουκάλι με μήνυμα είχε σταλεί το 1914 και ταξίδευε επί 98 χρόνια στη θάλασσα ώσπου να ξεβραστεί στα ρηχά.

Φωτογραφία: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ