Η ΕΕ; Ενα συνονθύλευμα από αραπάδες: Εμπρηστική δήλωση Αυστριακού ευρωβουλευτή -Tον καλούν να παραιτηθεί - iefimerida.gr

Η ΕΕ; Ενα συνονθύλευμα από αραπάδες: Εμπρηστική δήλωση Αυστριακού ευρωβουλευτή -Tον καλούν να παραιτηθεί

Εμπρηστική δήλωση αυστριακού ευρωβουλευτή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιέσεις για να παραιτηθεί δέχεται ακροδεξιός ευρωβουλευτής από την Αυστρία, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Αντρέας Μέλτσερ,ο οποίος έχει εκλεγεί με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), αποκάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση "συνονθύλευμα από αραπάδες" και σχολίασε ότι το Γ' Ράιχ μπροστά της μοιάζει "χαλαρό και φιλελεύθερο".

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ καλεί τον Μέλτσερ να παραιτηθεί, καθώς δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά για τον επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του. "Απόψεις όπως αυτές του κύριου Μέλτσερ δεν έχουν θέση στο Ευρωκοινοβούλιο", δήλωσε ο Φίσερ. Αλλά, και ο αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε φαίνεται πως παίρνει αποστάσεις από τον ατίθασο ευρωβουλευτή: "Ολοι όσοι ανήκουν στο FPO οφείλουν να προσέχουν το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν", είπε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα έχει προσωπική συνομιλία με τον Αντρέας Μέλτσερ και στη συνέχεια, το κόμμα θα αποφανθεί για την τύχη του.

Το ακροδεξιό, ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό FPO γνωρίζει νέα δημοσκοπική άνοδο τους τελευταίους μήνες. Τα γκάλοπ το δείχνουν να ξεπερνά στις προτιμήσεις των πολιτών τόσο τους Σοσιαλδημοκράτες όσο και τους Συντηρητικούς που έχουν σχηματίσει μαζί κυβέρνηση συνασπισμού και να καθιερώνεται ως το μείζον κόμμα της αντιπολίτευσης. Οσο για τις ευρωεκλογές, προβλέπεται να κερδίζει ποσοστό γύρω στο 20%.

Το FPO είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με εκπροσώπους από αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα, όπως το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο (FN), το βελγικό Vlaams Belang και τους Σουηδούς Δημοκράτες, με στόχο τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα ονομάζεται "Νέα Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ελπίδα" (Young European Alliance for Hope). Ωστόσο, οι δηλώσεις του αυστριακού ευρωβουλευτή Μέλτσερ για την ΕΕ δέχτηκαν επικρίσεις και από τα αντίστοιχα ακροδεξιά κόμματα, καθώς έρχονται σε αντίθεση με το "πολιτικά ορθό" προφίλ που προσπαθούν να προβάλουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ