Αράχνες απειλούν αυτοκίνητα -Η Mazda αποσύρει 42.000 οχήματα με το φόβο πυρκαγιάς, εξαιτίας των αρθρόποδων - iefimerida.gr

Αράχνες απειλούν αυτοκίνητα -Η Mazda αποσύρει 42.000 οχήματα με το φόβο πυρκαγιάς, εξαιτίας των αρθρόποδων

Αράχνες απειλούν αυτοκίνητα -Η Mazda αποσύρει 42.000 οχήματα με το φόβο πυρκαγιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν απρόσμενο εχθρό έχει εντοπίσει η Mazda για κάποια από τα οχήματά της: τις κίτρινες αράχνες. Για αυτό το λόγο η εταιρεία αναγκάζεται να ανακαλέσει 42.000 οχήματα για λόγους ασφαλείας.

Οπως προκύπτει, τα συγκεκριμένα αρθρόποδα αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς. Ελκονται από τους υδρογονάνθρακες στη βενζίνη και όταν δημιουργούν φωλιές στο σωλήνα του ρεζερβουάρ του καυσίμου, ο ιστός τους μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει υπερβολική αρνητική πίεση κάτι που ίσως έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ράγισμα στη δεξαμενή του καυσίμου και διαρροή, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η εθελοντική ανάκληση αφορά στα μοντέλα 6 που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2010 και 2012, με κινητήρες 2,5 λίτρων, ενώ η Mazda ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά πυρκαγιών που να οφείλονται σε κίτρινες αράχνες.

Παρόλα αυτά, τα αρθρόποδα βασανίζουν την εταιρεία από το 2010, όταν ανακάλεσε για πρώτη φορά οχήματα για το λόγο αυτό, προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα. Παρότι εισήγαγε στα οχήματα έναν μηχανισμό, σκοπός του οποίου ήταν να αποτρέπει την είσοδο της αράχνης στο σωλήνα του ρεζερβουάρ, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ