Εχετε αχρωματοψία ή ξεχωρίζετε όλες τις αποχρώσεις; Ενα πολύχρωμο τεστ για να δείτε ξεκάθαρα την αλήθεια - iefimerida.gr

Εχετε αχρωματοψία ή ξεχωρίζετε όλες τις αποχρώσεις; Ενα πολύχρωμο τεστ για να δείτε ξεκάθαρα την αλήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο καλή είναι η σχέση σας με τα χρώματα;Αν μπορείτε τελικά να ξεχωρίσετε τις ανεπαίσθητες διαφορές που έχουν δύο αποχρώσεις μεταξύ τους ή αν οι περιγραφές σας περιορίζονται μόνο στα βασικά χρώματα;

Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότερες μορφές αχρωματοψίας πλήττουν πολύ συχνότερα τους άνδρες σε σύγκριση με τις γυναίκες. Οπως αναφέρει το onmed, ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνδρες αναγνωρίζουν τα χρώματα ως πιο ομοιογενείς ομάδες, χωρίς να παρατηρούν μικρές διαφορές στις αποχρώσεις.

Η εταιρεία X-Rite, η οποία εξειδικεύεται στην επιστήμη και την τεχνολογία των χρωμάτων, δημιούργησε ένα online τεστ που αξιολογεί την ικανότητά μας να διαχωρίζουμε τις αποχρώσεις.

Και πώς γίνεται το τεστ; Σε καθεμιά από τις τέσσερις σειρές, μετακινήστε τα κουτάκια ώστε να τα βάλετε στη σωστή σειρά. Το πρώτο και το τελευταίο κουτάκι σε κάθε σειρά παραμένει σταθερό. Στο τέλος πατήστε για να δείτε τη βαθμολογία σας (όσο χαμηλότερη η βαθμολογία τόσο το καλύτερο). Εάν το σκορ είναι 0 σημαίνει ότι δεν κάνατε κανένα λάθος.

Κάντε το τεστ εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μάτια χρώματα τεστ αχρωματοψία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ