Κατάθεση Μπαλτάκου -Προσπαθεί να ξορκίσει την ρετσινιά του ακροδεξιού -Τι είπε στην Εισαγγελέα

Περίπου δυόμισι ώρες ώρα έμεινε μέσα στο γραφείο της Εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει για το επίμαχο βίντεο -υποκλοπή που τον παρουσιάζει να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη.Ο Τάκης Μπαλτάκος εξερχόμενος από το γραφείο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα -Ημουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

Τι είπε στην εισαγγελέα για το επίμαχο βίντεο

Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης ανέφερε κατά την κατάθεσή του ότι δεν γνώριζε ότι τον βιντεοσκοπούσαν, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τυφλή απέναντι σε ένα κόμμα του 7%.

«Τα έλεγα αυτά για να τους προσεγγίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος και πρόσθεσε ότι «το έκανα αυτοβούλως».

Τόνισε ακόμη ότι εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι «υπήρχαν και περιπτώσεις που έπρεπε να ενημερώσω. Οτι είπα στο βίντεο ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό. Δεν τους έδινα πληροφορίες, έλεγα πράγματα ήδη γνωστά ή μη ορθά. Μερικές μέρες μετά την υποκλαπείσα συνομιλία τους κάλεσα εγώ στο γραφείο μου και τους είπα μην βλέπετε φαντάσματα, τα στοιχεία υπάρχουν. Η δολοφονία Φυσσα ήταν υπεραρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα».

Παραδέχθηκε ότι υπήρξε διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης , αλλά πρόσθεσε ότι «όταν βγήκαν τα στοιχεία δεν ξαναμίλησα. Το κλίμα άλλαξε. Η πολιτική διαφωνία μου στην αρχή ήταν πως σε μια χώρα που ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματωλούς δεν κάνεις ήρωες με χειροπέδες».

Οτα ερωτήθηκε για το αν το έχει μετανιώσει απάντησε: «Ανέλαβα μια κίνηση ρίσκου, για αυτό είμαι εδώ. Ηταν κίνδυνος θάνατος. Ο πρωθυπουργός όμως εκείνη την περίοδο είχε να παλέψει με την Μέρκελ και τον Μπαρόζο. Θα τον βάλω να παλεύει και με τον Κασιδιάρη. Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια»;

«Είχα τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρχει μαγνητοσκόπηση. Επιθυμώ να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης» ανέφερε σχετικά με το αν είχε υποψίες για την βιντεοσκόπηση και πρόσθεσε ότι για αυτόν τον λόγο έκανε και κάποιες χειρονομίες.

Απάντηση και στον Τσούκαλη

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του Νίκου Τσούκαλη της ΔΗΜΑΡ πως απειλούσε πως η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή ο κ. Μπαλτάκος τόνισε «Το ψέμα που επαναλαμβάνεται γίνεται αλήθεια. Τους είπα πως αν φύγετε από την κυβέρνηση έχετε δει τα νούμερα; Η ΝΔ έχει 125 με 130 έδρες και η Χρυσή Αυγή 40. Εσείς έχετε 5. Θέλετε να μας σπρώξετε να μπούμε σε σχέδια παλαβά;».

Οι διαφωνίες του για το αντιρατσιστικό

Ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε στην κυρία Νταγιάντα πως είχε ανέκαθεν διαφωνίες για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Εγώ έλεγα ότι έτσι όπως ήταν γραμμένο έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων και δίναμε τη δυνατότητα στην Χρυσή Αυγή να κάνει πάρτι σε αυτούς τους δυο χώρους. Είναι τελείως παλαβό να χτυπήσουμε τα πόδια που στηριζόμαστε. Η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το 1979».

Για τον Δημήτρη Μπαλτάκο: Ο γιός μου είναι των ειδικών δυνάμεων όχι της φραπεδιάς

Αίσθηση, πάντως, προκαλούν και τα όσα ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος για το βίαιο επεισόδιο του γιου του με βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος μέσα στη Βουλή.

«Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του» ανέφερε με νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ