Εντόπισαν το μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing; -Επιασαν σήματα από τα 4.500 μέτρα βάθος - iefimerida.gr

Εντόπισαν το μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing; -Επιασαν σήματα από τα 4.500 μέτρα βάθος

Εντόπισαν το μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing; -Σήματα από τα 4.500 μέτρα βάθος τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μήνα μετά την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του αεροσκάφους που αγνοείται με 239 επιβαίνοντες από τις 8 Μαΐου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ανιχνεύθηκαν σήματα που έρχονται από περίπου 4500 μέτρα βάθος.

Ο Άνγκους Χιούστον, ωστόσο, σημείωσε πως «χρειαζόμαστε μια καλή θέση στον πυθμένα του ωκεανού για μια αποτελεσματική αναζήτηση». Ανέφερε μάλιστα πως η πρώτη μετάδοση πραγματοποιήθηκε για δύο ώρες και 20 λεπτά και η δεύτερη για 13 λεπτά. «Η σημερινή περιοχή αναζήτησης έχει έκταση περίπου 234.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων» και ότι το αυστραλιανό σκάφος Ocean Shield ανίχνευσε σήμα που συνάδει με τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους.

Η είδηση ότι το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, που μετέχει στις έρευνες που διεξάγονται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, έλαβε σήματα είναι «το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο μέχρι στιγμής, αλλά και πάλι χρειάζεται προσοχή», τόνισε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του Boeing 777 «Το να βρούμε αυτά τα σήματα είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο, πρέπει να βρούμε τα συντρίμμια για να επιλύσουμε το μυστήριο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί ο χρόνος τελειώνει, αφού σήμερα συμπληρώνονται 30 μέρες από τη συντριβή του Boeing και οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού εξαντλούνται και το αποτέλεσμα θα είναι το σήμα του να εξασθενήσει και τελικά να χαθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ