Oι ρωσόφωνοι της ανατολικής Ουκρανίας επιμένουν: Το Ντόνετσκ ειναι ρωσική πόλη -Νέο ντου στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης - iefimerida.gr

Oι ρωσόφωνοι της ανατολικής Ουκρανίας επιμένουν: Το Ντόνετσκ ειναι ρωσική πόλη -Νέο ντου στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστές φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία σημειώθηκε την Κυριακή, όταν ομάδα πολιτών εισέβαλε στην έδρα της επαρχιακής διοίκησης στην πόλη Ντονέτσκ.

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές διαδήλωναν κοντά στο κτίριο το οποίο φυλάσσεται από την αστυνομία. Στο τέλος της συγκέντρωσης περίπου 150 άτομα αποσπάστηκαν από τη διαδήλωση για να επιτεθούν στο κτίριο της τοπικής διοίκησης.

Περίπου 50 διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο. Ακολούθως κατέβασαν την ουκρανική σημαία από το δεκαώροφο κτίριο και ύψωσαν στη θέση της μια ρωσική σημαία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Ντονέτσκ, ρωσική πόλη», «Δώστε μας δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία και την επανασύνδεση με τη Ρωσία ή «Έξω το ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ