Τέλος εποχής για το Mitsubishi Lancer Evo - iefimerida.gr

Τέλος εποχής για το Mitsubishi Lancer Evo

Τέλος εποχής για το Mitsubishi Lancer Evo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Mitsubishi έχει βάλει σα στόχο να αυξήσει μέχρι το 2017 τις πωλήσεις της –άρα και την κερδοφορία της- κατά 30% και στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής θα μειώσει τον αριθμό των μοντέλων της γκάμας της από τα 18 που είναι σήμερα στα 13.

Παράλληλα μιας και τα SUV και τα πικ-απ είναι τα πιο επιτυχημένα της θα στραφεί σε αυτές τις κατηγορίες, αφήνοντας στην άκρη αυτοκίνητα σαν το Lancer, η επόμενη γενιά του οποία θα εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Renault Nissan.

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν και το πιο εμβληματικό μοντέλο της, αυτό που εκμεταλλευόταν τις επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο παρελθόν κι αυτό που καλλιεργούσε το όποιο σπορ προφίλ της. Το Lancer Evolution, εν συντομία Evo, λοιπόν δεν θα έχει διάδοχο. Τουλάχιστον όχι ως rally replica, όπως το γνωρίζουμε από το 1992, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Η 10η του γενιά ήταν τελικά και η τελευταία, ενώ το πιο διάσημο από όλα είναι η ειδική έκδοση Tommi Makkinen της 6ης κατά σειρά γενιάς του.

Οι Ιάπωνες πάντως αναμένεται να παρουσιάσουν στο μέλλον ένα νέο concept σπορ αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι υβριδικό. Και δεν θα είναι σε καμία περίπτωση Evo. Κρίμα και απλά να πούμε «Subaru κράτα καλά με το WRX STI» προκειμένου αυτή η κατηγορία να μη σβήσει από τον αυτοκινητικό χάρτη.

Τέλος εποχής για το Mitsubishi Lancer Evo | iefimerida.gr 0
Τέλος εποχής για το Mitsubishi Lancer Evo | iefimerida.gr 1
Τέλος εποχής για το Mitsubishi Lancer Evo | iefimerida.gr 2
Τέλος εποχής για το Mitsubishi Lancer Evo | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο τέλος εποχής Mitsubishi Lancer Evo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ