Τι λένε οι σεισμολόγοι για το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Υδρα - iefimerida.gr

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Υδρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ύδρας, έγινε αισθητός και στην Αθήνα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ωστόσο οι σεισμολόγοι εμφανίζονται μάλλον καθησυχαστικοί.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 28 χλμ. νοτιοανατολικά της Υδρας και 87 χλμ νότια της Αθήνας.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη, διευκρινίζει ότι πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Εκτός από την Αττική, η δόνηση έγινε αισθητή στην ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη αλλά και τις ακτές της νότιας Ιταλίας. Ωστόσο μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όπως ανέφεραν στο ΑΜΠΕ η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και το αστυνομικό τμήμα της Υδρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ