Παράνομο το νεκροταφείο Γλυφάδας -Εκταφές σορών και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής - iefimerida.gr

Παράνομο το νεκροταφείο Γλυφάδας -Εκταφές σορών και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Παράνομο το νεκροταφείο Γλυφάδας -Εκταφές σορών και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ζήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διέταξε την Τετάρτη τον δήμο Γλυφάδας να προχωρήσει άμεσα στην εκταφή όσων σορών είχαν το 2011 ταφεί στο παράνομο νεκροταφείο και στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών.

Οπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το έγγραφο εστάλη την 1η Απριλίου από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα στον δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκορη. Ο κ. Αγγελάκας επισημαίνει ότι το πρωτόκολλο κατεδάφισης που εκδόθηκε το 2011 παραμένει σε ισχύ και εκκρεμεί η εκτέλεσή του. «Σε περίπτωση που δεν προτίθεστε να υλοποιήσετε το σύνολο του πρωτοκόλλου κατεδάφισης, παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την εκταφή των ενταφιασμένων νεκρών προκειμένου η περαιτέρω υλοποίηση του εν λόγου πρωτοκόλλου να γίνει από τις υπηρεσίες μας», καταλήγει.

Η εντολή αφορά το νεκροταφείο που το καλοκαίρι του 2011 επιχείρησε ο δήμαρχος κ. Κόκκορης να δημιουργήσει σε δημόσια δασική και αναδασωτέα έκταση στην περιοχή «Πατητήρι» στον Υμηττό.

Μόλις η κίνησή του έγινε αντιληπτή, οι Αρχές απαγόρευσαν κάθε περαιτέρω ενέργεια. Στον χώρο υπάρχουν 11 τάφοι, ωστόσο οι Αρχές έχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι όντως ετάφησαν 11 σοροί ή ανεγέρθηκαν και κενοτάφια, προκειμένου να φανεί ότι συμπληρώθηκε ο αριθμός των ταφών που ορίζει η νομοθεσία και να θεωρηθεί ότι υφίσταται νεκροταφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ