Το FBI παρακολουθούσε την ερωτική σχέση Τζον Γουέιν - Μάρλεν Ντίτριχ -Συναρπαστικές εικόνες

Η νέα βιογραφία «John Wayne: The Life and Legend» («Τζον Γουέιν: Η ζωή και ο θρύλος») του Σκοτ Εϊμαν, φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές από τη ζωή του σκληροτράχηλου χολιγουντιανού καου-μπόι και τον θρυλικό έρωτά του για την ντίβα Μάρλεν Ντίτριχ.



Η γερμανίδα σταρ με την έντονη σεξουαλικότητα και τις - δεδηλωμένες - ομοφυλοφιλικές τάσεις (έγιναν γνωστές αφού είχε εγκαταλείψει την κινηματογραφική καριέρα της), όταν πρωτοείδε τον Γουέιν στην τραπεζαρία των στούντιο Γιουνιβέρσαλ.

Τότε γύρισε και είπε στον σκηνοθέτη Τάι Γκαρνέτ:

«Μπαμπάκα, αγόρασέ μου αυτό», εννοώντας να τον προσλάβει στην ταινία «Seven Sinners» που επρόκειτο να γυρίσει. Ετσι κι έγινε.


Αν και παντρεμένος με την Τζόζεφιν Σάενζ, ο Γουέιν υπέκυψε στις προκλήσεις της Ντίτριχ.


Αλλωστε, αυτή έκανε την πρώτη κίνηση και τον κάλεσε στο καμαρίνι της. Κάποια στιγμή τη ρώτησε τι ώρα είναι. Εκείνη σήκωσε τη φούστα της αποκαλύπτοντας ένα ρολόι περασμένο στην καλτσοδέτα. «Είναι πολύ νωρίς, αγάπη μου. Εχουμε καιρό» φέρεται να του απάντησε.


Κανένας από τους δύο δεν έκανε προσπάθειες να κρατηθεί κρυφή η σχέση. Με το που έφθανε ο Γουέιν στο πλατό, η Ντίτριχ έπεφτε στην αγκαλιά του και τύλιγε τα πόδια της γύρω του.

Οι μυστικοί αποπάνω
Στα τρία χρόνια της σχέσης τους, το FBI παρακολουθούσε την Ντίτριχ (το 1939 είχε αλλάξει τη γερμανική υπηκοότητα με την αμερικανική), την ερωτική ζωή της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, προσπαθώντας να εξακριβώσει αν ήταν φίλα προσκείμενη στους Ναζί. Ετσι έμαθε ότι είχε σχέσεις με τον Τζον Γουέιν, τον Ζαν Γκαμπέν, τον Εριχ Μαρία Ρεμάρκ και την Κέι Φράνσις.
Ο Γουέιν δεν έλεγε πολλά για τη σχέση τους δημοσίως παρά μόνο ότι η Ντίτριχ ήταν έξοχη μαγείρισσα και ευχάριστη στην παρέα.

Μόνο όταν τον ρώτησε η στενή φίλη του Σεσίλια Πρίσλεϊ, εγγονή του Σέσιλ ντε Μιλ, ποια ήταν η πιο συναρπαστική σεξουαλική σκηνή της ζωής του, εκείνος της αποκάλυψε:

«Στη Ρώμη. Στο ξενοδοχείο Εξέλσιορ. Με την Ντίτριχ».

Το εν λόγω ξενοδοχείο από φωτογραφία της Dailymail

H εν λόγω Σεσίλια Πρίσλεϊ

Και ο μεγάλος έρωτας

Ο Τζον Γουέιν ήταν παντρεμένος την ίδια εποχή με την παρακάτω κυρία, Ζοζεφίν Σαένζ:

Tην εν λόγω κυρία την παντρεύτηκε το 1933. Ηταν κόρη του πρέσβη του Παναμά στις ΗΠΑ:

O Γουέιν παντρεύτηκε τρεις φορές, αλλά ποτέ την Ντίτριχ. Ο τελευταίος του γάμος έγινε το 1954 με μια 21χρονη περουβιανή καλονή, παρακάτω:

Κατέληξε αλκοολικός και πέθανε από καρκίνο. Μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις to 1979:

Αυτή είναι η ηθοποιός Κέι Φράνσις, μια από τις ερωμένες της Μάρλεν Ντίτριχ:

Βρισκόμαστε στο 1920-30 στην Αμερική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ