CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας: 11 – 17 / 8 - iefimerida.gr

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας: 11 – 17 / 8

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος (terra_gelida@hotmail.com) περνάει την τελευταία εβδομάδα, πριν την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν, κάνοντας ιαματικά λασπόλουτρα, προκειμένου να αντέξει σωματικά και πνευματικά τις ομορφιές που έχει να αντιμετωπίσει στις σκοτεινές αίθουσες, με την αρχή του «νέου» κινηματογραφικού έτους που αρχίζει παραδοσιακά μετά το 15Αύγουστο. Και αποχαιρετά το παλιό, με μία αμερικανοτούρκικη περιπέτεια με τρομοκράτες, μια δραματική κομεντί με καρκινοπαθείς, και μία επανέκδοση του 1938. Πιο δυσοίωνα δηλαδή δε γίνεται. Διαβάστε περισσότερα

***Αν δε σου φτάνει η «Μενεξέ» το «Κισμέτ» το «Αγιάζι του Έρωτα» και ο «Εζέλ» για να εξασκήσεις τα τούρκικά σου, τώρα μπορείς να το κάνερις παρέα με άλλους, πίνοντας γρανίτα στο θερινό σινεμά που επιθυμείς και βλέποντας το «Μιναρέδες στη Νέα Υόρκη» /(«Five Minarets in New York). Μια τουρκοαμερικάνικη συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία του Μαχσούν Κιρμιντζιγκούλ με τούρκους πράκτορες της αντιτρομοκρατικής στο Μανχάταν να συνεργάζονται με τους αμερικάνους προκειμένου να βρουν τον αρχηγό μιας εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης που αιματοκύλισε την Ιστανμπούλ. Στο πλευρό τους, ο Ντάνι Γκλόβερ και η πάντα αγαπημένη b movie lesbian icon Τζίνα Γκέρσον, εξασκούν τα τούρκικα που έμαθαν με τη linguaphon που δίνουν τα περιοδικά στα περίπτερα.

***Για τους πιο ευαίσθητους, υπάρχει πάντα η εναλλακτική του «Ένας Μικρός Παράδεισος» / (A little bit of heaven) σε σκηνοθεσία της Νικόλ Κασέλ που παίζει στο τερέν της δραματικής κομεντί και διαθέτει σαν ατού το ζευγάρι Κέιτ Χάντσον και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σε νοσοκομειακό είδύλλιο, εφ΄όσον αυτή παθαίνει καρκίνο κι αυτός είναι ο ογκολόγος της και εν μέσω χημειοθεραπείας και άλλων ευχάριστων και καλοκαιρινών στιγμών λένε, «αφού όλοι μας ένα βήμα πριν τον ψόφο είμαστε, δε ρίχνουμε και ένα πήδημα στο ακτινολογικό να το ευχαριστηθούμε;»

***Ναι, όπως καταλάβατε δεκαπενταυγουστιάτικα είχα πιο σοβαρές δουλειές από το να δω και να γράψω για δύο αριστουργήματα της έβδομης τέχνης με τα οποία τρέμω να αναμετρηθώ κριτικά οπότε και το αφήνω πάνω σας, με δικό σας ρίσκο αν και οφείλω να σας πω ότι αυτά που διάβασα από άλλους πιο συνεπείς συναδέλφους από μένα που είχαν την υπομονή νξα τα δούνε, δεν είναι ακριβώς και τα πιο ευγενικά σχόλια. Τι μας μένει; Η σιγουριά των επανεκδόσεων, που αυτή τη φορά αντιπροσωπεύονται από την κλασσική «Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη» / ("Bringing Up Baby") του 1938, δια χειρός Χάουαρντ Χοκς, με τον Κάρι Γκραντ και την Κάθρι Χέμπορν σε αξέχαστο ζευγάρι ρομαντικής κομεντί στην καλύτερη παράδοση του είδους. Το σιγουριά βέβαια που λέω παραπάνω είναι μια μεγάλη κουβέντα στους πονηρούς καιρούς που ζούμε, γιατί όπως έγραψε ο συνάδελφος Άκης Καπράνος, στα Νέα, του έτυχε η αξέχαστη εμπειρία να δει τον «Τρίτο Άνθρωπο» του Όρσον Ουέλς σε επανέκδοση, παιγμένο από dvd στον Ζέφυρο, έχοντας πληρώσει 8 ευρώ. Οπότε ψάξτε το λίγο πριν σκάσετε το οχτόφραγκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ