Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση ομολόγου και την επιστροφή στις αγορές - iefimerida.gr

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση ομολόγου και την επιστροφή στις αγορές

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση ομολόγου -Θέμα ωρών η ανακοίνωση για την επιστ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Θέμα ωρών χαρακτηρίζεται η ανακοίνωση για την επιστροφή στις αγορές μετά από την Άνοιξη του 2010 και είναι ενδεικτικό ότι από τη Τετάρτη κιόλας οι αποδόσεις των ομολόγων προεξοφλούν αυτή την κίνηση, κλείνοντας την "ψαλίδα" έναντι του γερμανικού 10ετούς έως και τις 453 μονάδες βάσης.Ενισχυτικό είναι, δε, ότι τη Παρασκευή αναμένεται η Εκθεση της Moody's, η οποία σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, μπορεί να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο, την επάνοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.
Ήδη αναλυτές και επενδυτικές τράπεζες έχουν μπει στη διαδικασία υπολογισμού του επιτοκίου σε αυτή την πρώτη έκδοση, η οποία σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών επ' ουδενί δεν θα φτάσει στα επίπεδα των 4 δισ ευρώ.

Σε ειδικό report της η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η επιστροφή της Ελλάδας δεν είναι πρώιμη και υπολογίζει ότι με βάση την εικόνα στη δευτερογενή αγορά η απόδοση θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 5,3% εάν η έκδοση είναι 5ετούς διάρκειας και στα επίπεδα του 4,2% εφόσον είναι 3ετούς διάρκειας.

Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η έκδοση θα γίνει με βιβλίο προσφορών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ