Αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορούμενους Energa - Hellas Power - iefimerida.gr

Αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορούμενους Energa - Hellas Power

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα κρίση από το Συμβούλιο Εφετών οδηγείται η υπόθεση Εnerga - Hellas Power μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών 19 στελέχη των εταιρειών. Οι 19 αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.

Μετά από αίτηση ενός εκ των εμπλεκομένων, του Άρη Φλώρου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του υπ΄ αριθμ. 365/2014 παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς διαπίστωσε, μεταξύ των άλλων, έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές ως προς τη σχέση εντολής για την προμήθεια ρεύματος και τη λειτουργία των εταιρειών αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι με το βούλευμα οι 19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο επίμαχες εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας («χαράτσι») για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ