Πρόστιμο 10.000 ευρώ στη Λεπέν για παραπλανητικό φέιγ-βολάν-Εμφάνιζε τον υποψήφιο της Αριστεράς να ζητά στα αραβικά ψήφο μεταναστών - iefimerida.gr

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στη Λεπέν για παραπλανητικό φέιγ-βολάν-Εμφάνιζε τον υποψήφιο της Αριστεράς να ζητά στα αραβικά ψήφο μεταναστών

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στη Λεπέν για παραπλανητικό φέιγ-βολάν-Εμφάνιζε τον υποψήφι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα παραπλανητικό φέιγ-βολάν που μοίραζαν τα μέλη του Εθνικού Μετώπου την περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2012, επέφερε πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ στην Μαρίν Λεπέν. Στο φέιγ-βολάν εμφανιζόταν ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν να ζητά, στα αραβικά, την ψήφο των Αράβων που ζουν στη χώρα.

Στο φέιγ-βολάν υπήρχε μια φωτογραφία του Μελανσόν συνοδευόμενη από το σύνθημα "Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τους Άραβες-Ψηφίστε Μελανσόν". Τα φυλλάδια αυτά μοιράστηκαν σε μια εκλογική περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ όπου ήταν υποψήφιοι η Λεπέν και ο Μελανσόν.

Τοπικό δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Λεπέν για απάτη για το φέιγ-βολάν που σχεδίασαν και μοίρασαν μέλη του κόμματός της. Ο δικηγόρος της είπε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας της με τον Μελανσόν το 2012 η Λεπέν παρουσίασε το πλαστό φέιγ-βολάν λέγοντας ότι η επίμαχη φράση προερχόταν από μια ομιλία που εκφώνησε ο αριστερός υποψήφιος στη Μασσαλία.
Ο Μελανσόν δεν αμφισβήτησε ότι είπε τη φράση αλλά τόνισε ότι το φέιγ-βολάν είναι παραπλανητικό, αφού φαινόταν σαν να προερχόταν από το δικό του επιτελείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόστιμο παραπλάνηση Mαρί Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ