Δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας κάλεσε σε απολογία η ανακρίτρια για τον θάνατο του Καρέλι - iefimerida.gr

Δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας κάλεσε σε απολογία η ανακρίτρια για τον θάνατο του Καρέλι

Δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας κάλεσε σε απολογία η αν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, καλεί το Σάββατο σε απολογία με την ιδιότητα του κατηγορουμένου η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή.
Οι κλήσεις, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται για την υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, ανανένεται να επιδοθούν αύριο. Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως είναι ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ