Σύγχρονη BMW που δεν κρύβει τις ομοιότητες με τη CS του ‘68 - iefimerida.gr

Σύγχρονη BMW που δεν κρύβει τις ομοιότητες με τη CS του ‘68

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ρετρό σχήματα έχουν ένα μεγάλο καλό και ένα μεγάλο κακό. Το καλό είναι ότι δείχνουν οικεία, γεγονός που τους εξασφαλίζει ένα bonus συμπάθειας ευθύς εξαρχής. Το κακό είναι πως αν η σχεδιαστική προσέγγιση δεν είναι ισορροπημένη μπορεί εύκολα να γίνει κιτς.

Στην περίπτωση της BMW CS Vintage Concept που έχει σχεδιάσει ο David Obendorfer δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούμε με το δεύτερο, καθώς εδώ έχουν συνδυαστεί με τον πλέον αρμονικό τρόπο οι κλασικές γραμμές με τα σύγχρονα στοιχεία, όπως οι προβολείς LED. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται με ιδιαίτερη επιτυχία όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις BMW τα τελευταία χρόνια, από το Hoffmeister kick, το χαρακτηριστικό σπάσιμο της πίσω κολώνας δηλαδή, μέχρι τη μάσκα «καρχαρία».

Ίδια λογική και στο εσωτερικό, με πολύ ξύλο και δέρμα και πολύ ωραίο συνδυασμό των λιτών γραμμών και των high tech στοιχείων όπως η οθόνη στην κονσόλα.

Υπάρχει περίπτωση το CS Vintage Concept να φτάσει στο στάδιο της παραγωγής; Από την ίδια τη BMW απίθανο, αλλά δεν θα ήταν ωραίο αν βρισκόταν κάποια μικρότερη εταιρεία, π.χ. η Alpina, να την υλοποιήσει με βάση κάποιο τρέχον μοντέλο παραγωγής;

Σύγχρονη BMW που δεν κρύβει τις ομοιότητες με τη CS του ‘68 | iefimerida.gr 0
Σύγχρονη BMW που δεν κρύβει τις ομοιότητες με τη CS του ‘68 | iefimerida.gr 1
Σύγχρονη BMW που δεν κρύβει τις ομοιότητες με τη CS του ‘68 | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ