Παράφωνος Ρώσος βουλευτής σπάει τα ρεκόρ του κιτς -Εβγαλε τραγούδι για την προσάρτηση της Κριμαίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Παράφωνος Ρώσος βουλευτής σπάει τα ρεκόρ του κιτς -Εβγαλε τραγούδι για την προσάρτηση της Κριμαίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή και άλλαξε τις ισορροπίες του πλανήτη, αλλά για έναν Ρώσο βουλευτή η προσάρτηση της Κριμαίας, αποτέλεσε έμπνευση. Αυτή η καλλιτεχνική φύση, λοιπόν, έβγαλε τραγούδι -γύρισε μάλιστα και βίντεο κλιπ- στο οποίο υμνεί, με εξαιρετικά παράφωνο τρόπο, την απόκτηση της έως πρότινος ουκρανικής περιοχής.

Ο «τροβαδούρος» της Κριμαίας είναι ο Αντρέι Ιβάντσοφ. Με ένα τραγούδι που δεν αντέχει την κριτική, το μέλος της τοπικής βουλής της πόλης Αστρακάν αποθεώνει τις ομορφιές της Κριμαίας η οποία «ξύπνησε μετά από ένα βαρύ χειμώνα», σύμφωνα με τους στίχους.

Το βίντεο κλιπ ξεκινά με τον καλλιτέχνη του εθνικιστικού κόμματος LDPR στο αυτοκίνητο, ενώ από το ραδιόφωνο ακούγεται η φωνή του Βλαντιμίρ Πούτιν να λέει ότι ο λαός της χερσονήσου ψήφισε για την «επανένωση με τη Ρωσία». Στη συνέχεια ο Ιβάντσοφ κάνει βόλτα σε ένα χιονισμένο δάσος, ενώ αργότερα υπό τη συνοδεία κιθάρας που παίζει μία γυναίκα, ο στίχος μιλά για γλάρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κόμμα σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα με μουσικό τρόπο. Το 2005 ο Αλεξέι Μιτροφάνοφ, βουλευτής του κόμματος, είχε γυρίσει ένα πορνογραφικό βίντεο κλιπ με μία γυναίκα που έμοιαζε στην Γιούλια Τιμοσένκο να προσπαθεί να αποπλανήσει τον τότε πρόεδρο της Γεωργίας.

Αλλωστε, οι Ρώσοι πολιτικοί έχουν ιστορία στις εμφανίσεις σε βίντεο κλιπ όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian. Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, είχε παίξει στο βίντεο του τραγουδιού της συζύγου του, το οποίο μάλιστα είχε γυριστεί σε μία ρωσική πρεσβεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ