Ιδού τι συμβαίνει όταν όσοι διασχίζουν την πιο πολυσύχναστη διασταύρωση της Ιαπωνίας, κοιτάζουν τα κινητά τους [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιδού τι συμβαίνει όταν όσοι διασχίζουν την πιο πολυσύχναστη διασταύρωση της Ιαπωνίας, κοιτάζουν τα κινητά τους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια, η πολύβουη διασταύρωση Shibuya στην Ιαπωνία, έχει μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο της ακραίας συμφόρησης: στο πλέγμα των πέντε δρόμων, τουλάχιστον 1500 άνθρωποι μετακινούνται σε καθημερινή βάση, τη στιγμή που η κίνηση των οχημάτων-προς όλες τις κατευθύνσεις- δε σταματάει ποτέ.

Στο επικίνδυνο αυτό σταυροδρόμι, τι γίνεται όταν και ένας ακόμα παράγοντας αποσπάσει την προσοχή από τους πεζούς; Τι θα γίνει αν όλοι ταυτόχρονα κοιτάζουν τα smartphone τους καθώς διέσχιζαν το δρόμο; Πόσα ατυχήματα θα συμβούν;

Η εταιρεία NTT DoCoMo, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, εκφράζει μια έντονη ανησυχία αναφορικά με τον αυξανόμενο αριθμό των ατυχημάτων που συνδέονται με τη χρήση κινητών στην Ιαπωνία.

Η εταιρεία αποφάσισε να φτάσει τον υποθετικό προβληματισμό στα μαθηματικά του άκρα: Τι θα συμβεί αν ο καθένας διασχίζει την Shibuya την ώρα που τσεκάρουν τα κινητά τους; Η DoCoMo έκανε την προσομοίωση και παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε ένα animated βίντεο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ