Επιστρέφοντας στη Φουκοσίμα: Τρία χρόνια μετά το ατύχημα οι κάτοικοι γυρνάνε στα σπίτια τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Επιστρέφοντας στη Φουκοσίμα: Τρία χρόνια μετά το ατύχημα οι κάτοικοι γυρνάνε στα σπίτια τους [εικόνες]

Επιστρέφοντας στη Φουκοσίμα: Τρία χρόνια μετά το ατύχημα οι κάτοικοι γυρνάνε στα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά, τρία χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή, οι κάτοικοι ενός μικρού τμήματος της απαγορευμένης περιοχής της Φουκοσίμα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, παρόλο που οι αρχές προειδοποιούν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας παραμένουν αυξημένα.

Τα μεσάνυχτα της 31ης Μαρτίου , η Ιαπωνική κυβέρνηση έκανε επίσημη άρση της διαταγής εκκένωσης για ένα τμήμα της περιοχής Miyakoji μιας πόλης περίπου 20 χιλιόμετρα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο .

Περίπου 360 κάτοικοι είναι τώρα ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους , σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun . Υπολογίζεται ότι συνολικά 80.000 άνθρωποι από τις γύρω κοινότητες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 που πλημμύρισε τη Φουκουσίμα , και πυροδότησε το καταστροφικό ατύχημα και την απελευθέρωση της ακτινοβολίας .

Ενώ οι ακριβείς μετρήσεις για το Miyakoji δεν ήταν διαθέσιμες , άλλες τοποθεσίες στην περιοχή σημείωσαν επίπεδα έκθεσης στην ακτινοβολία που έφταναν τα 80 έως 170 microsieverts την ώρα (Μια απλή ακτινογραφία θώρακος είναι περίπου 100 microsieverts )

Πριν οι κάτοικοι ξεκινήσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους αυτή την εβδομάδα , ένας εκτεταμένος καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από ειδικά συνεργεία στην περιοχή Miyakoji

Η Κάθριν Χιγκλει καθηγήτρια πυρηνικής μηχανικής και ακτινοβολίας στο Πανεπιστήμιο του Ορεγκον, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι απομάκρυναν τόνους της επιφάνειας του εδάφους, χόρτα, και φυτά που είχαν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια από το πυρηνικό εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε συσκευάστηκε σε ειδικές πλαστικές σακούλες και στάλθηκε για διάσπαση σε ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τον περιορισμό της ραδιενέργειας.

Επιστρέφοντας στη Φουκοσίμα: Τρία χρόνια μετά το ατύχημα οι κάτοικοι γυρνάνε στα σπίτια τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Επιστρέφοντας στη Φουκοσίμα: Τρία χρόνια μετά το ατύχημα οι κάτοικοι γυρνάνε στα σπίτια τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ