Η Siri απέκτησε αντίζηλο -Η Cortana είναι η νέα φωνή των smartphone και είναι έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Siri απέκτησε αντίζηλο -Η Cortana είναι η νέα φωνή των smartphone και είναι έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και καθυστέρησε, η Microsoft βρήκε μία απάντηση για τη Siri. Η... αντίζηλος λέγεται Cortana και ξεπήδησε μέσα από ένα videogame, έτοιμη να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Πρόκειται για τη νέα ηχητική «βοηθό» των Windows Phone, μία απάντηση στη Siri των iPhone και το Google Now, που διαθέτουν τα κινητά Android. Η παρουσίαση της Cortana έγινε στο Σαν Φρανσίσκο, και όπως ανακοινώθηκε, η νέα «φωνή» που μπήκε στο παιχνίδι των... ερωτήσεων, πήρε το όνομά της από ηρωίδα στο Halo, παιχνίδι του Xbox.

Οι χρήστες των κινητών Microsoft Windows μπορούν να την ρωτούν για πράγματα όπως ο καιρός και τα αποτελέσματα αγώνων, ενώ η Cortana ενεργοποιεί ειδοποιήσεις, ραντεβού και το ξυπνητήρι, όπως βέβαια και τις διάφορες εφαρμογές του κινητού.

Σύμφωνα με την Microsoft, η διαφορά της συγκεκριμένης φωνητικής «βοηθού» είναι πως όσο περισσότερο θα τη χρησιμοποιεί κάποιος, τόσο περισσότερο εκείνη θα τον «μαθαίνει» καταγράφοντας προσωπικές προτιμήσεις και επιλογές, οπότε και οι απαντήσεις της θα είναι ανάλογες. Στην παρουσίαση η Cortana ρωτήθηκε ποιος είναι ο πατέρας της και απάντησε «Τεχνικά μιλώντας, ο Μπιλ Γκέιτς. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Microsoft Siri Cortana φωνητική βοηθός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ