Απίστευτο -Κατακόρυφα τρένα για ουρανοξύστες θα μεταφέρουν τους επιβάτες κατευθείαν στο γραφείο [εικόνες&βίντεο]

Πως θα σας φαινόταν αν επιβιβαζόσασταν σε ένα τρένο το οποίο θα σας μετέφερε ακριβώς έξω από την πόρτα του γραφείου σας, που στεγάζεται σε έναν ουρανοξύστη, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε στο ασανσέρ ή να ανεβείτε εκατοντάδες σκάλες; Τέλεια; Μπορεί να σας φαίνεται πως πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας και όμως μία νέα πρωτοπόρα και πραγματικά απίστευτη ιδέα έχει «γεννηθεί» και ετοιμάζεται αν όλα πάνε καλά να πάρει σάρκα και οστά.

Δύο Βρετανοί «πάτησαν» γκάζι στη φαντασία και δημιούργησαν ένα απίστευτο πρότζεκτ που αναμένεται να λύσει τα χέρια ή καλύτερα τα πόδια των επιβατών που εργάζονται ή μένουν σε ουρανοξύστες.

Ο λόγος για τους Κρίστοφερ Κριστοφί και Λούκας Μαζαράσα και το σχέδιο Hyper Speed Vertical Train Hub, τα κάθετα τρένα για ουρανοξύστες, που έχουν στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των πυκνοκατοικημένων αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα τρένα θα λειτουργούν με ένα μαγνητικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέπει να πραγματοποιούν αστραπιαίες κατακόρυφες διαδρομές, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν οι εφευρέτες η επιβίβαση και αποβίβαση να γίνεται πιο αποτελεσματικά. Το όραμα των σχεδιαστών έχει ως εξής: Τα βαγόνια των τρένων θα περιστρέφονται στους ουρανοξύστες, θα κατεβαίνουν και θα ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα από τα πλαϊνά του γυάλινου κτιρίου, ενώ στη συνέχεια θα καταλήγουν στα υπόγεια τούνελ, μέχρι να φθάσουν στον τελικό προορισμό.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα μέσα σε κάθε βαγόνι θα χωρούν έως και 10 άτομα, ενώ τα καθίσματα θα παρέχουν έναν ειδικό μηχανισμό περιστροφής.

«Το Hyper Speed Vertical Train Hub έχει ως στόχο την επίλυση προκλήσεων μετακίνησης που θα αντιμετωπίζουν τα αστικά κέντρα το 2075» αναφέρουν οι σχεδιαστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ