Παράξενα ιατρικά εργαλεία του 20ου αιώνα- Δέκα θεόρατες και περίεργες εφευρέσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Παράξενα ιατρικά εργαλεία του 20ου αιώνα- Δέκα θεόρατες και περίεργες εφευρέσεις [εικόνες]

Παράξενα ιατρικά εργαλεία του 20ου αιώνα- Δέκα θεόρατες και περίεργες εφευρέσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιατρική επιστήμη εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αν και δεν τίθεται σύγκριση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοπορία των ιατρικών οργάνων της εποχής εκείνης.Πριν έναν αιώνα περίπου, στον τομέα της υγείας πραγματοποιήθηκαν μεγάλα άλματα για τα δεδομένα της εποχής, παρόλα αυτά ορισμένα μηχανήματα ήταν θεόρατα, άλλα παράξενα και μερικά ιδιαίτερα πολύπλοκα.
Με το πέρας του χρόνου πολλά από αυτά αχρηστεύτηκαν και άλλα αντικαταστάθηκαν από πιο σύγχρονα και εύχρηστα μηχανήματα.


Αυτά είναι τα 10 πιο παράξενα ιατρικά εργαλεία, της προηγούμενης 60ετίας, σύμφωνα με το gizmodo:

  1. Η εξέταση με τομογράφο, ήταν μία περίπλοκη διαδικασία, για να μετρηθούν οι διεργασίες του εγκεφάλου, με αμέτρητα καλώδια συνδεδεμένα με το μηχάνημα.
  2. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, προκειμένου να κάνει πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο με ασφάλεια, δημιούργησε έναν προσωπικό θάλαμο πίεσης.
  3. Την περίοδο του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι επιστήμονες κατασκεύασαν μία ηλεκτρική καρέκλα, η οποία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει περιπτώσεις ασθενών με ψυχονευρωτικά θέματα.
  4. Ο Wilhelm Roentgen, to 1957, προκειμένου να βρει έναν έξυπνο τρόπο να μπορεί να ακτινογραφεί μικρά παιδιά, επειδή εύκολα αποσπούσαν την προσοχή τους, σκέφτηκε να τοποθετήσει την πλάκα για ακτινογραφίες πάνω σε παιχνίδι.
  5. Αλλος ένας ακόμη επιστήμονας είχε σκοπό να κατασκευάσει ένα ιατρικό μηχάνημα τόνωσης της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια. Οπως φαίνεται στην φωτογραφία, ο ασθενής έπρεπε να τοποθετεί τα πόδια του σε 2 κάψουλες.
  6. Περίπου στις αρχές του 1900 κατασκευάστηκε σε ένα ινστιτούτο, ένα περίεργο μηχάνημα, το ηλεκτρικό μπάνιο. Ουσιαστικά αυτή η «μπανιέρα» έκανε ότι ακριβώς κάνει και το σημερινό σολάριουμ. Στη φωτογραφία διακρίνεται μία γυναίκα ξαπλωμένη μέσα στον θάλαμο.
  7. Το πρώτο ηλεκτροκαρδιογράφημα παράχθηκε από την Cambridge Scientific Instruments και είχε την συγκεκριμένη μορφή.
  8. Ενα αρκετά πρόσφατο ιατρικό εργαλείο, που κυκλοφόρησε το 1955, ήταν ο φορητός αναπνευστήρας ή αλλιώς «μεταλλικός πνεύμονας» σε ασθενείς με προβλήματα στους πνεύμονες. Το συγκεκριμένο εξάρτημα επέτρεπε σε ασθενεί να αναρρώνουν και στο σπίτι.
  9. Λίγα χρόνια αργότερα, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν τις επιδράσεις της ταχύτητας αλλά και του «διαστημικού» ταξιδιού σε ανθρώπους, κατασκεύασαν μία ειδική συρμάτινη στολή, η οποία μπορούσε να μετρήσει την θερμοκρασία του σώματος και όλες τις φυσιολογικές επιδράσεις αυτών.
  10. Τέλος, ένας φυσικός στο νοσοκομείο Francis Delafield Hospital της Νέας Υόρκης, ρύθμισε μία δέσμη των 2.000.000 Βολτ, να εκτοξεύεται από το μηχάνημα ακτίνων Χ, προκειμένου να καταφέρει να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα και κατ' επέκταση τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ