Τι απαντούν οι δικαστές για τις καταγγελίες εναντίον τους στο θέμα της ΧΑ - iefimerida.gr

Τι απαντούν οι δικαστές για τις καταγγελίες εναντίον τους στο θέμα της ΧΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνόχληση από τις αναφορές Μπαλτάκου εκφράζουν ανώτερες δικαστικές πηγές τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος. Παράλληλα, αντί σχολίου για τους διαλόγους του πρώην, πλέον, γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τον Ηλία Κασιδιάρη, παραπέμπουν στα στοιχεία της δικογραφίας για τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι αυτά καταδεικνύουν πώς η δικαιοσύνη κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr αναφέροντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δικαστικοί κύκλοι τονίζουν χαρακτηριστικά: «Η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οι Δικαστες όπως σε κάθε περίπτωση, θα πράξουν το καθήκον τους».

Παράλληλα, όμως, εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους για τις αναφορές Μπαλτάκου στο πρόσωπο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στο βίντεο που έδωσε στο δημοσιότητα ο κ. Κασιδιάρης συμφωνεί με τον τελευταίο όταν την χαρακτηρίζει Θεούσα και όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης τον ρωτά «πώς τα έκανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος απαντά: «Την πείσανε ότι είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό», ενώ στη συνέχεια αφήνει υπαινιγμούς για το πώς κατέχει τη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. «Πώς πήγε η Γκουτζαμάνη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» ρωτά ο Κασιδιάρης για να λάβει την απάντηση «αφού είναι από το ίδιο χωριό» από τον κ. Μπαλτάκο. «Aρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο», προσθέτει ο Ηλίας Κασιδιάρης για να συμπληρώσει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης: «Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι από το ίδιο χωριό, είναι από τα απέναντι χωριά... έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε».

Σύμφωνα με το Capital.gr δικαστικοί κύκλοι απαντούν σε όλα αυτά που ακούγεται να λέει ο κ. Μπαλτάκος για την κυρία Κουτζαμάνη στο βίντεο λέγοντας πώς η ιστορία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι γνωστή αφου πάντα λειτουργούσε με βάσει τα στοιχεία της δικογραφίας, τον νόμο και τη συνείδησή της. «Η κυρία Κουτζαμάνη δεν δεχεται ούτε παρεμβάσεις , ούτε προτροπές από κάνεναν», ενώ σχετικά με την επιλογή της στη θέση του εισαγγελέα του Ανωτάτου δικαστηρίου, επισήμαιναν πως «η κυρία Κουτζαμάνη δεν είναι τυχαίο πρόσωπο για τη δικαιοσύνη, ήταν η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας της χώρας σε όπλες τις βαθμίδες και τη θέση δεν της την χάρισε κανείς αφού ηταν πρώτη στην ιεραρχία όταν επελέγη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ