Με νομοθετικές ρυθμίσεις προσπαθεί ο Βαρβιτσιώτης να πείσει τους ναυτεργάτες να σταματήσουν την απεργία - iefimerida.gr

Με νομοθετικές ρυθμίσεις προσπαθεί ο Βαρβιτσιώτης να πείσει τους ναυτεργάτες να σταματήσουν την απεργία

Με νομοθετικές ρυθμίσεις προσπαθεί ο Βαρβιτσιώτης να πείσει τους ναυτεργάτες να
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοθετικές ρυθμίσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα ναυτεργατών και ακτοπλόων και να λήξει άμεσα η απεργία που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Συγκεκριμένα, για το πλοίο ασφαλείας πρότεινε να ενεργοποιείται έπειτα από 72 ώρες αδυναμίας ενός δρομολογίου, να φθάνει στο maximum το 1/3 των προγραμματισμένων δρομολογίων και μέγιστη διάρκεια ενός μήνα. Με τη συγκεκριμένη πρόταση ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτιμά ότι διασφαλίζεται το δικαίωμα της απεργίας των ναυτικών αλλά και το κοινωνικό δικαίωμα της συγκοινωνίας και του ζωτικού προβλήματος που μπορεί να προκύπτει σε ένα νησί.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι υιοθετείται στο νέο σχέδιο νόμου ρύθμιση με την οποία θα καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς σε επιδοτούμενες γραμμές, που η εταιρεία δεν τα καταβάλλει, από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι εταιρείες στα επιδοτούμενα δρομολόγια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ