Συνεχίζεται ο σάλος στις φυλακές Νιγρίτας -Η απόπειρα αυτοκτονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου που παραδέχθηκε τα βασανιστήρια - iefimerida.gr

Συνεχίζεται ο σάλος στις φυλακές Νιγρίτας -Η απόπειρα αυτοκτονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου που παραδέχθηκε τα βασανιστήρια

Συνεχίζεται ο σάλος στις φυλακές Νιγρίτας -Η απόπειρα αυτοκτονίας σωφρονιστικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπάει η σιωπή στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών για την υπόθεση των βασανιστηρίων και του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, καθώς μετά και τα πορίσματα των ιατροδικαστών που δείχνουν πως ο κρατούμενος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και τα τραύματα προκάλεσαν το θάνατο του.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της έρευνας του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Χάρης Κονσολίδης δεν άντεξε και «έσπασε», αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια που προκάλεσαν το θάνατο του βαρυποινίτη, εντός των φυλακών Νιγρίτας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, ο Κονσολίδης έδωσε και τα ονόματα των συναδέλφων του που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 42χρονου κρατούμενου. Συγκεκριμένα ανέφερε πως στα βασανιστήρια πήραν μέρος εννέα δεσμοφύλακες. Ωστόσο, από αυτούς, οι 7 αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους και μόνο οι 2 παραδέχτηκαν την ενοχή τους, χωρίς όμως να πουν τίποτα περισσότερο, αλλά ούτε και να δώσουν τα στοιχεία των συναδέλφων τους που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Η απόπειρα αυτοκτονίας του προέδρου των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας Χάρης Κονσολίδης, γνωρίζοντας πως θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Μάλιστα, ήταν σε τόσο άθλια ψυχολογική κατάσταση που πριν κάνει την απόπειρα, για να βάλει τέλος στη ζωή του, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και της ζήτησε συγγνώμη. Τελικά την τελευταία στιγμή τον έσωσαν οι συνάδελφοί του. Στη συνέχεια διατάχθηκε ο εγκλεισμός του, στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείο Σερρών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Νιγρίτας και υποδιευθυντής των φυλακών Παναγιώτης Ραδόπουλος «ο Χάρης Κονσολίδης μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σερρών, μετά από έντονη ψυχολογική πίεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πολύωρης προανάκρισης που διενεργείται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη».

Αναβρασμός στις φυλακές της Νιγρίτας μετά τις αποκαλύψεις

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στις φυλακές Νιγρίτας, καθώς οι φύλακες περιμένουν την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης. Οι διώξεις στις φυλακές Νιγρίτας ασκήθηκαν κατά οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και των αστυνομικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ