Μυτιληναίος: Η έξοδος στις αγορές πρέπει να γίνει προσεκτικά

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές πρέπει να γίνει προσεκτικά και με σίγουρη την επιτυχία, υποστήριξε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας πως έρχονται καλύτερες μέρες για τη χώρα.

Χαρακτήρισε ως ενδεικτικό της αλλαγής της κατάστασης το γεγονός ότι πλέον πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ο Όμιλος Μυτιληναίος, δανείζονται από τις αγορές με ικανοποιητικά επιτόκια. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και για την Ελλάδα μέσα στο 2014, πράγμα που θα βοηθούσε ιδιαίτερα τους δείκτες ρευστότητας στην αγορά και τη γενικότερη ανάπτυξη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή και να έχει διασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος, τόνισε ακόμη ο κ. Μυτιληναίος.

Αναφορικά με τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος, ο κ. Μυτιληναίος σχολίασε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει πολύ να πετύχει αυτόν τον στόχο, ωστόσο δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς πως πρόκειται για μια «κυβέρνηση κρίσης» που, ως τέτοια, κλήθηκε συχνά να λάβει δύσκολα έκτακτα μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η υψηλή φορολόγηση στην παραγωγή.

Επιχειρώντας μία πρόβλεψη, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε πως, με βάση και τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα, θεωρεί πως θα υπάρξει μακροπρόθεσμο φορολογικό πλάνο στην κυβέρνηση και πως οι φορολογικοί δείκτες στην παραγωγή θα πέσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ