Οι δημοσιογράφοι της Liberation κάνουν φέτες τον νέο διευθυντή τους: Ποιoς είναι αυτός... - iefimerida.gr

Οι δημοσιογράφοι της Liberation κάνουν φέτες τον νέο διευθυντή τους: Ποιoς είναι αυτός...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό κι αν είναι παγωμένη υποδοχή. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι η ιστορική εφημερίδα Liberation αλλάζει διευθυντή με στόχο να αλλάξει στυλ και περιεχόμενο, οι δημοσιογράφοι έγραψαν το προφίλ του κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι, όχι πένα.

Με τον παγωμένο τίτλο «Ποιoς είναι λοιπόν αυτός ο Πιέρ Φρεντενράιχ» οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάνουν θεαματικές κινητοποιήσεις εδώ και πολλές εβδομάδες, γράφουν:


«Την περασμένη Παρασκευή τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων της Liberation δεν σταμάτησαν να χτυπούν. Οχι, η τοποθέτηση του Πιέρ Φρεντενράιχ στη διεύθυνση της εφημερίδας δεν ανακοινώθηκε πρώτα στους εργαζομένους, αλλά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ετσι, τα τηλέφωνα χτυπούσαν με μηνύματα συναδέλφων που τον ήξεραν: «Αυτός δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία», «Ωχ, σας λυπάμαι», «αυταρχικός», «sociamediάκιας»...
Ο Πιέρ Φρεντενράιχ, 49 ετών, εμφανίστηκε στα μίντια το 1985 ως δημοσιογράφος στο 5ο κανάλι όπου παρέμεινε εως ότου έκλεισε το 1992. Μεταπηδάει στη δημόσια τηλεόραση όπου μένει ως το 1997. Τον Μάρτιο του 1997, σύμφωνα με τους πρώην συναδέλφους του, εμπλέκεται σε μια βρωμερή υπόθεση διαφήμισης της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, η οποία ζημίωσε την δημόσια τηλεόραση.
Το 1998 ο Πιέρ Φρεντενράιχ λανσάρει το Infosport, ένα κανάλι με ειδήσεις και σπορ. Ο ίδιος έχει εξηγήσει πώς προσλάμβανε τους δημοσιογράφους για το κανάλι: «Κυρίως ωραία κορίτσια, αλλά και δημοσιογράφους με μεγάλες ικανότητες».


Το «βιογραφικό» συνεχίζεται έτσι, γραμμένο με βιτριόλι. Σήμερα στις 11 το πρωί οι δημοσιογράφοι της Liberation έχουν συνάντηση με τον νέο διευθυντή. Οι συστάσεις έγιναν ήδη, έπεται συνέχεια.

Οι δημοσιογράφοι της Liberation κάνουν φέτες τον νέο διευθυντή τους: Ποιoς είναι αυτός... | iefimerida.gr 0

Η καθημερινή αριστερή εφημερίδα δεν διστάζει να τονίσει και την φιλία του νέου διευθυντή της με τον Νικολά Σαρκοζί: «Οι δυό τους είναι στενοί φίλοι, βλέπονται τακτικά, πίνουν καφέδες» γράφει το άρθρο και προσθέτει ότι ο κ. Φρεντενράιχ «εργάστηκε για την επανεκλογή Σαρκοζί το 2012».
Παρότι γράφει και μερικά καλά λόγια «είναι ευχάριστος και καλομίλητος», η Liberation, δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον νέο επικεφαλής της λέγοντας «είναι και τόσο εργατικός ώστε το παρατσούκλι του στο αθλητικό κανάλι ήταν ''Ο Πιέρ και οι διακοπές''».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ